4 Ağustos 2015 Salı

Yağ kisti (cebace cyst) tedavisi

Vücudun her bir bölgesinden salgılanmakta olan yağların, cildin altında birikmesi sonucu kist halini almasına denen yağ kisti sorunu, yağ bezinden salgılanan yağın bir kanalla cilde akması sağlanırken, bu kanalda husule…

Vücudun her bir bölgesinden salgılanmakta olan yağların, cildin altında birikmesi sonucu kist halini almasına denen yağ kisti sorunu, yağ bezinden salgılanan yağın bir kanalla cilde akması sağlanırken, bu kanalda husule gelen tıkanma sonucunda ortaya çıkar ve tıkanma tedavi edilmezse, yağ salınımı devam ettiği müddetçe kistin boyutu da büyümektedir.

Yağ kisti vücudun mütenevvi bölgelerinde husule gelebilen bir sorundur, ancak en çok da saç derisinde cilt altında küre şeklinde sert bir yapı olarak karşımıza çıkmaktadır. Hatta bazı bünyelerde bu yağ kisti iltihaplanmakta ve apseye sebep olmaktadır. Bu tür durumlarda ise ağrılı dönemler başlar.

Yoğun kolesterol içen yağ kisti, tıpkı mutfağımızda kullandığımız katı yağlar gibi bir görünüme sahip olduğundan, el ile muayenelerde kolayca anlaşılır. Yağ kisti tedavi edilmezse kist içeride daha da büyüyecek ve 15-20 cm uzunluğa kadar ulaşacaktır.

İyi huylu ur grubuna giren yağ kisti, kesinlikle kötü huya dönüşmeyeceğinden, hastaların korkmasına gerek yoktur. Yağ kisti tedavisinde ciltte küçük kesikler açılır. Küçük bir kesisiyle kiste ulaşılır ve yağ kisti kapsülü ile beraber tümce cilt altından çıkartılır.

Sagliksiteniz.Com

Yağ kisti (cebace cyst) tedavisi
14 Ekim 2012 - 20:37:13 Yorum Yok 116 okunma 0 beğeni
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder