28 Ağustos 2015 Cuma

Defne yaprağının faydaları nelerdir?

Her birimizin en az bir kerede olsa adını duymuş olduğumuz defne yaprağı, yemeklere ayrı bir lezzet kattığı kadar mütenevvi hastalıklarında dermanı olmaktadır. Boyu iki metreyi bulan ve Akdeniz kıyılarında yetişen…

Her birimizin en az bir kerede olsa adını duymuş olduğumuz defne yaprağı, yemeklere ayrı bir lezzet kattığı kadar mütenevvi hastalıklarında dermanı olmaktadır. Boyu iki metreyi bulan ve Akdeniz kıyılarında yetişen defne bitkisi, yaz kış yeşil kalan bir bitki olduğu için dünyada ölümsüzlüğün sembolü olarak kabul edilmiştir. Kendi küçük ama marifetleri büyük olan defne yaprağının yararları hakkında bilgi sahibi olmak için doğru adrestesiniz.

Defne yaprağının faydaları

Defne yaprağını birçok kişi mutfakta kullanır. Yemeklerinize apayrı bir koku ve lezzet katması için yemek pişerken defne yaprağını yemeğin içine salabilirsiniz. Bu sayede hem yemekleriniz oldukça lezzetli olur hem de sağlığınız için yararlı olur.

Defne yaprağının bilinen en büyük faydası ateş düşürücü özelliğidir. Sizin ya da ailenizdekilerin ateşi yükseldiği zaman çareyi defne yaprağında bulabilirsiniz.

Defne yaprağının bilinen bir diğer faydaları ise; vücuda rahatlık hissi vermesi, terletmesi, hazmı kolaylaştırması, sinirsel ağrıları dindirmesi, idrar ve adet söktürmesidir.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Defne yaprağının faydaları nelerdir?
25 Eylül 2012 - 22:00:30 Yorum Yok 120 okunma 0 beğeni
Etiketler: defne yaprağının faydaları, defne yaprağının yararları
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder