28 Ağustos 2015 Cuma

Shiitake Mantarı Faydaları Nelerdir?

3000 yıl öncesine dayanan bir geçmişe sahip olan shiitake mantarı, Asya ülkeleri tarafından çeşitli sağlık sorunlarını tedavi etmede sıkça kullanılıyor ve Asyalılar tarafından hem yemek için hem de ilaç yapımında…

3000 yıl öncesine dayanan bir geçmişe sahip olan shiitake mantarı, Asya ülkeleri tarafından çeşitli sağlık sorunlarını tedavi etmede sıkça kullanılıyor ve Asyalılar tarafından hem yemek için hem de ilaç yapımında kullanmak için yetiştiriliyordu. Mütenevvi hastalıklar üzerinde oldukça etkili bir bitki olan shiitake mantarı, günümüzde pek çok az kişi tarafından bilinmektedir. Son zamanlarda bilim adamları tarafından yapılan araştırmalarda shiitake mantarı bilim insanlarının dikkatini çekmiş ve ciddi araştırmalara konu teşkil etmiştir. Şimdilerde neredeyse en çok üretilmeye başlanılan mantarlar arasında shiitake mantarı da yerini almaktadır. Peki shiitake mantarının faydaları nelerdir?

Shiitake Mantarı Faydaları

Bağışıklık sisteminde husul gelen kanser hücrelerini yok etmekle görevli olan makrofaj isimli hücrelerin aktivitesini arttırmaya yardımcı olur.

Vücudun herhangi bir yerinde oluşma ihtimali bulunan kanser hastalığının önlenmesinde yararlıdır.

Vücudun kanser hücreleriyle savaşmasını sağlayan LAk ve doğal öldürücü hücreleri tetikleyici özelliğine sahiptir.

İlerlemiş olan kanser hastalıkları üzerinde kanserin gerileme göstermesini sağlar.

Vücut hücrelerinin serbest radikal ve toksinlerden almış olduğu hasarı önlemede ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde faydalıdır.

AIDS ve HIV virüsüne karşı önleyicidir.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Shiitake Mantarı Faydaları Nelerdir?
29 Eylül 2012 - 18:55:42 Yorum Yok 79 okunma 0 beğeni
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder