4 Ağustos 2015 Salı

Diyabetik retinopati sebepleri nelerdir?

Diyabetik retinopati neden olur diyabetik retinopati nedenleri diyabetik retinopatinin nedenleri diyabetik retinopati hastalığı nedenleri diyabetik retinopati hastalığının sebepleri sizler için sagliksiteniz.com ekibi tarafından araştırıldı. Diyabetik retinopati gözün arka kısmındaki ışığa…

Diyabetik retinopati neden olur diyabetik retinopati nedenleri diyabetik retinopatinin nedenleri diyabetik retinopati hastalığı nedenleri diyabetik retinopati hastalığının sebepleri sizler için sagliksiteniz.com ekibi tarafından araştırıldı.

Diyabetik retinopati neden olur?

Diyabetik retinopati gözün arka kısmındaki ışığa hassasiyeti olan dokunun tahrip olmasından dolayı meydana gelen bir sorundur. Diyabetik retinopatinin nedeni ise, kanda yüksek oranda şeker bulunmasıdır. Diyabet hastalığının ilerleyen vakalarında hastaların büyük bir çoğunluğunda bu soruna rastlanır.

Kanda yüksek miktarda bulunan şeker, retinayı beslemekte olan ince damarların tahribine yol açar ve bu da diyabetik retinopatiyi meydana getirir. Göz merceği de kanda yükselen şekerden dolayı kötü etkilenebilir ve akabinde görme kaybı meydana gelir.

Kanda aşırı miktarda şeker bulunması retinadaki damar duvarlarını aşındırıyor ve zayıflatıyor. Daha sonra bu damar duvarlarından bazen sıvı bazen de kan sızıyor. Şeker hastalığının ilerlemesi durumunda da küçük damarlar tıkanabilir ve daha büyük retinal damarlar genişlemeye başlayabilir.

Sagliksiteniz.Com

Diyabetik retinopati sebepleri nelerdir?
7 Haziran 2014 - 15:30:29 Yorum Yok 5 okunma 0 beğeni
Etiketler: diyabetik retinopati hastalığı nedenleri, diyabetik retinopati hastalığının sebepleri, diyabetik retinopati neden olur, diyabetik retinopati nedenleri, diyabetik retinopatinin nedenleri
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder