4 Ağustos 2015 Salı

Diyabetik retinopati tedavisi

Diyabetik retinopati nasıl tedavi edilir diyabetik retinopati lazer tedavisi diyabetik retinopati hastalığı tedavisi diyabetik retinopati tedavisi var mı sizler için merak edilenlere sagliksiteniz.com ’da yer verdik. Kanda gereğinden fazla miktarda şeker…

Diyabetik retinopati nasıl tedavi edilir diyabetik retinopati lazer tedavisi diyabetik retinopati hastalığı tedavisi diyabetik retinopati tedavisi var mı sizler için merak edilenlere sagliksiteniz.com ’da yer verdik.

Diyabetik retinopati tedavi

Kanda gereğinden fazla miktarda şeker bulunması gözde yer alan retinayı besleyen ince damarların hasarına yol açarak, görme sorunlarına neden oluyor. Diyabetik retinopati olarak isimlendirilen bu hastalık görmeyi ciddi manada etkileyerek körlüğe davetiye çıkartıyor. Kandaki şeker oranı uzun süredir düşürülemiyorsa göz merceklerinde şişlikler ve bulanık görme gibi şikayetler baş gösterir. Bu şikayetler zamanla daha da kötüleşir ve hastaların görme kaybı yaşamasına yol açar.

Diyabetik retinopati tedavisi kesinlikle ihmal edilmemelidir. Diyabetik retinopati belirtilerinin fark edildiği ilk anlarda uzman bir göz doktoruna muayene olmakta fayda var. diyabetik retinopati hastalığı tedavisi iyabetik retinopatinin türüne, şiddetine ve hastanın mevcut tedaviye ne oranda yanıt verdiğine değişiklik gösterir.

Erken dönemde fark edilen diyabetik retinopati tedavisi için ilaçlar kullanılır. İlerleyen vakalarda ise tek çare cerrahi operasyondur. İlerlemiş diyabetik retinopati lazer tedavisi veya vitrektomi ile kontrol altına alınmaya çalışılır. Ancak hiçbir tedavi yöntemi hastalığı tamamen tedavi etmez, sadece seyrini yavaşlatır, hastaların şikayetlerini azaltır ve körlük riskini en aza indirir.

Sagliksiteniz.Com

Diyabetik retinopati tedavisi
4 Haziran 2014 - 18:45:48 Yorum Yok 4 okunma 0 beğeni
Etiketler: Diyabetik Retinopati, diyabetik retinopati hastalığı tedavisi, diyabetik retinopati lazer tedavisi, diyabetik retinopati nasıl tedavi edilir, diyabetik retinopati tedavisi var mı
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder