4 Ağustos 2015 Salı

El terlemesi neden olur?

El terlemesi nedenleri el terlemesinin nedenleri el terlemesi sebepleri el terlemesinin sebepleri el terlemesi neden kaynaklanır el terlemesi neyin belirtisi el terlemesi hakkında tüm merak edilenler sagliksiteniz.com ’da sizlerle paylaşıldı. Bölgesel…

El terlemesi nedenleri el terlemesinin nedenleri el terlemesi sebepleri el terlemesinin sebepleri el terlemesi neden kaynaklanır el terlemesi neyin belirtisi el terlemesi hakkında tüm merak edilenler sagliksiteniz.com ’da sizlerle paylaşıldı.

Bölgesel terlemeler arasında en fazla görülen el terlemesi çok stresli ve sıkıntıya sokan bir sorundur. Pek çok işimizi yaparken ellerimizi kullandığımız için el terlemesi durumunda tüm faaliyetlerimize aksamalar ve rahatsızlıklar meydana gelebilir. Ellerin sürekli nemli ve ıslak olması kişiyi sosyal yaşantısında da zora sokar. Zira tokalaşmak bile sıkıntı verici olur.

Kapı tokmaklarında çevirmede, düğmeler basmakta çekinmede, sürekli mendil ile gezmede ve tokalaşılacağı zamanda elleri giysiye silip ondan sonra el uzatmada el terlemesinin büyük bir etkisi bulunuyor. Dans etmek bile kişiye işkence verir. Hatta karşısındaki insan bu durumdan rahatsızlık duyarak irkilir ve elini çekme duygusu hisseder, bu da kişinin canını sıkar.

El terlemesinin nedenlerine değinecek olursak bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

Malign (kanserli) hastalık Hipertiroidizm (tiroid bezinin fazla çalışması), Otoimmün hastalıklar, Enfeksiyon, Şişmanlık, Diabet, Menapoz, Psikiyatrik hastalıklar olabilir.

Sagliksiteniz.Com

El terlemesi neden olur?
15 Temmuz 2014 - 20:00:42 Yorum Yok 13 okunma 0 beğeni
Etiketler: el terlemesi, el terlemesi neden kaynaklanır, el terlemesi nedenleri, el terlemesi neyin belirtisi, el terlemesi sebepleri, el terlemesinin nedenleri, el terlemesinin sebepleri
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder