17 Ağustos 2015 Pazartesi

Hamilelikte kulak tıkanması neden olur?

Hamilelik döneminde olan kadınların yakındığı şikayetlerden bir tanesi olan kulak tıkanmasının nedenlerini merak edenler için küçük bir araştırma yaptık ve gebelikte kulak tıkanması neden olur yazımızda açıkladık. Gebelik döneminde yaşanan…

Hamilelik döneminde olan kadınların yakındığı şikayetlerden bir tanesi olan kulak tıkanmasının nedenlerini merak edenler için küçük bir araştırma yaptık ve gebelikte kulak tıkanması neden olur yazımızda açıkladık. Gebelik döneminde yaşanan pek çok sorundan dolayı strese düşen anne adayları birde kulak tıkanması ile baş etmek zorunda kalabiliyorlar. Peki hamilelikte kulak neden tıkanır?

Hamilelikte kulak tıkanıklığı neden olur?

Gebelikte yaşanan hormonal değişimlerden kaynaklı olarak ortaya çıkan pek çok sorundan birisi de, kulak tıkanmasıdır. Orta kulak havalanmasının bozulmasına sebep olan hormonal değişiklikler gebe kadınlarda kulak tıkanmasını meydana getirir. Hamilelikte kulak tıkanması daha çok burun tıkanıklığından sonra gelişir. Kulakta tıkanma, çınlama, dolgunluk gibi sorunların hepsinin sebebi hamilelikte yaşanan hormonal değişimlerdir.

Kulak tıkanması ile karşılaşan anne adayları bu sorunlarından kurtulmak için kulak-burun-boğaz uzmanlarına başvurmalıdır. Çünkü hamilelikte kulak tıkanması işitme azlığına da sebep olur. Tedavi edilmeyen kulak tıkanmaları çınlama, dolgunluk gibi şikayetlerin zamanla daha da şiddetlenmesine sebep olur.

Sagliksiteniz.Com

Hamilelikte kulak tıkanması neden olur?
31 Temmuz 2013 - 20:00:37 Yorum Yok 1.583 okunma 0 beğeni
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder