4 Ağustos 2015 Salı

Kornea sivrileşmesi nedir?

Kornea sivrileşmesi ne demek, kornea sivrileşmesi nasıl olur, kornea sivrileşmesi belirtileri korneanın sivrileşmesi, korneanın sivrileşmesi nedir bu sorun hakkında merak edilenleri sizler için paylaşıyoruz. Gözümüzün en ön kısmında yerleşik bir…

Kornea sivrileşmesi ne demek, kornea sivrileşmesi nasıl olur, kornea sivrileşmesi belirtileri korneanın sivrileşmesi, korneanın sivrileşmesi nedir bu sorun hakkında merak edilenleri sizler için paylaşıyoruz. Gözümüzün en ön kısmında yerleşik bir halde bulunan korneanın giderek incelmesinden kaynaklı bir sorundur. Kornea incelir ve sivrileşir, kornea sivrileşmesi hastalığını meydana getirir.

Kornea sivrileşmesi nedir?

Kornea sivrileşmesi ekseri ergenlik döneminde husule gelen bir problemdir, fakat hastalar 20 ’li yaşlara geldikleri zaman kornea sivrileşmesi sorunu olduklarını anlarlar. İlerleyici bir hastalık olan kornea sivrileşmesi, 40 ’lı yaşlardan sonra durağan döneme geçer.

Tıpta keratokonus olarak isimlendirilen kornea sivrileşmesi, takip edilmesi gereken özel bir hastalıktır. Kornea sivrileşmesi hastalığının teşhisi erken dönemde konulursa, tedavide başarı şansı artar. Genellikle de ilerlemiş astigmat ve miyop hastalıklarının kontrolü esnasında fark edilir.

Sagliksiteniz.Com

Kornea sivrileşmesi nedir?
13 Mart 2014 - 15:29:38 Yorum Yok 9 okunma 0 beğeni
Etiketler: kornea sivrileşmesi, kornea sivrileşmesi belirtileri korneanın sivrileşmesi, kornea sivrileşmesi nasıl olur, kornea sivrileşmesi ne demek, korneanın sivrileşmesi nedir
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder