4 Ağustos 2015 Salı

Göz sağlığı nasıl korunur?

Göz sağlığını nasıl koruruz, göz sağlığını korumak önemi, göz sağlığını korumak için neler yapmalıyız, göz sağlığı için besinler, göz sağlığı için neler yapmalıyız, göz sağlığı için neler yapılmalı, göz sağlığı…

Göz sağlığını nasıl koruruz, göz sağlığını korumak önemi, göz sağlığını korumak için neler yapmalıyız, göz sağlığı için besinler, göz sağlığı için neler yapmalıyız, göz sağlığı için neler yapılmalı, göz sağlığı için yapılması gerekenler uzman hekimler tarafından açıklandı. Vücudumuzda en hassas organlardan bir tanesi olan gözlerin, sürekli dış etkenlere maruz kalması sonucunda gözlerde bir takım sağlık problemleri husule gelmektedir.

Göz sağlığı nasıl korunmalı?

Göz sağlığını korumak oldukça önemli bir husustur, çünkü gözlerde oluşabilecek sorunların her birisi, görme yeteneğimiz üzerinde hafif ya da ciddi derecede olumsuz etkilere yol açabiliyor. Kimi göz sağlığı problemleri o an için ciddi bir risk teşkil etmese de, tedavi edilmeyen her göz sorunları önemli göz sağlığı sorunlarına zemin hazırlamaktadır.

Göz sağlığını nasıl korumalıyız sorusuna uzmanların verdiği cevaplar şu şekildedir;

Gözlerin temiz tutulması çok önemlidir. Kesinlikle gözler sık sık ovulmamalı, eller mümkün mertebe gözden uzak tutulmalıdır. Başkalarına ait havlu veya mendil gibi kişisel eşyaları kullanmaktan da vazgeçmelisiniz. Uzun süre televizyon izlemek, bilgisayar ekranına bakmakta da gözde ciddi problemlere yol açar. Bu tür alışkanlıklardan uzak durun.

Okuma-yazma esnasında cisimle göz arasında en az 25 cm mesafe bulunmalıdır. Gözleri aşırı ışıktan korumalı, görme yeteneğinin güçlenmesi için A vitamini içeren gıdalar bolca tüketilmeli, her tür göz rahatsızlığında göz hekimine başvurulmalıdır.

Sagliksiteniz.Com

Göz sağlığı nasıl korunur?
22 Mart 2014 - 17:30:57 Yorum Yok 264 okunma 0 beğeni
Etiketler: göz sağlığı için besinler, göz sağlığı için neler yapılmalı, göz sağlığı için neler yapmalıyız, göz sağlığı için yapılması gerekenler, göz sağlığını korumak önemii göz sağlığını korumak için neler yapmalıyız, göz sağlığını nasıl koruruz
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder