21 Ağustos 2015 Cuma

Kurumuş Eller İçin Maske Tarifi

Cildi kuru olanlar için kış ayları daha zahmeli ve yorucu geçmekte. Hava soğukluğunun cildin kurumasında etkisi olduğu gibi temizlik ürünleri gibi kimyasal maddeler de elde kuruluğa neden olmakta. Eller kuruduğunda…

Cildi kuru olanlar için kış ayları daha zahmeli ve yorucu geçmekte. Hava soğukluğunun cildin kurumasında etkisi olduğu gibi temizlik ürünleri gibi kimyasal maddeler de elde kuruluğa neden olmakta. Eller kuruduğunda çatlakları da beraberinde getirdiğinden el bakımı kış aylarında daha fazla önemli hale geliyor. Sizlere sunmuş olduğumuz kurumuş eller için maske tarifiyle ellerinizde oluşan cilt kurumasına son verebilirsiniz.


Kuru Eller İçin Maske Tarifi

1 tatlı kaşığı bal
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Bir kap su

Hazırlanışı ve Uygulanışı: Bir kap içine su koyun ve su ılık haldeyken ellerinizi kaba sokun. 10 dakika sonra ellerinizi sudan çıkarın. Bir kase içine zeytinyağı ve balı ekleyerek karıştırın. Kuruyan ellerinizi karışım içine sokun ve 5 dakika bekletin, ardından ılık suyla durulayın. Haftada bir uygulayacağınız maske sayesinde ellerinizin eskisine oranla daha yumuşak ve nemli olduğunu göreceksiniz.

Kuru Ellere Kil Maskesi

2 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı badem yağı
1 tatlı kaşığı kil

Hazırlanışı ve Uygulanışı: Yumurtaların sarılarını bir kase içine alın ve üzerine badem yağı ile kili ekleyin. Malzemelerin hepsini karıştırın ve krem haline getirin. Kaseyi buzluğa koyun ve 10 dakika bekletin. Katı hale geldiğinde ellerinizin tamamına sürün. 10 dakika kadar beklettikten sonra yıkayın. Bu karışımı haftada 2 kez elleriniz için uygulayabilirsiniz.

Kuru Eller için Şeker Maskesi

1 tatlı kaşığı şeker (kahverengi)
2 çay kaşığı kızılcık suyu

Hazırlanışı ve Uygulanışı: Ellerinizi kurutmayacak bir sabunla yıkayın, Suyun ılık olmasına dikkat edin. Malzemelerin hepsini karıştırdıktan sonra ellere uygulayın ve karışımı ellerde 2 dakika beklettikten sonra bol suyla yıkayın. Kuru elleri nemlendiren bu maskeyi 3 günde 1 uygulayabilirsiniz.

Elleri Nemlendiren Doğal Yağ Maskesi

1 adet E vitamin kapsülü
2 çay kaşığı aloe vera jeli
1 tatlı kaşığı susam yağı

Hazırlanışı ve Uygulanışı: Malzemeleri kase içinde karıştırdıktan sonra ellerinize sürün. Sürdükten sonra en fazla 35 saniye bekleyin. Süre dolduktan sonra ılık su yardımıyla ellerinizi yıkayın. Her hafta düzenli olarak uygulayabilirsiniz.

Kuru Eller için Gül Suyu ile El Bakımı

2 adet limon
3 yemek kaşığı gliserin
3 tatlı kaşığı badem yağı
3 yemek kaşığı gül suyu
1 tatlı kaşığı elma sirkesi

Hazırlanışı ve Uygulanışı: Limonların suyunu sıktıktan sonra diğer malzemeleri üzerine ekleyin. Malzemeleri homojen hale gelene dek karıştırın ve ellerinize sürün. İşlem bittikten sonra elinize naylon eldiven giyerek 15 dakika süreyle bekleyin. Daha sonra yıkayın ve ellerinizin ne kadar yumuşadığına şahit olun. Haftada 1 düzenli olarak uygulayabilirsiniz.

Vazelinli El Bakım Maskesi

1 çay kaşığı badem yağı
Yarım limon (suyu)
2 litre su (ılık)
Yeteri kadar vazelin

Hazırlanışı ve Uygulanışı: Suyun içine badem yağını ve limonun suyunu ekleyin. Bu karışımda elleri 15 dakika süreyle bekletin. Süre dolduktan sonra çıkarın ve yıkamadan kurutun. Yarım çay kaşığı kadar vazelinin üzerine birkaç damla limon suyu ekleyin ve ellerinizin üzerine sürün. İki elinize de naylon eldiven geçirdin ve yarım saat bekleyin. Ardından poşeti çıkarın ve yumuşak ellerinizin tadını çıkarın.

Sagliksiteniz.Com

Kurumuş Eller İçin Maske Tarifi
26 Kasım 2014 - 20:16:43 Yorum Yok 36 okunma 0 beğeni
Etiketler: Cilt Sağlığı, el kuruluğu, el maskesi
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder