4 Ağustos 2015 Salı

Retina dekolmanı tedavisi

Retina dekolmanı nedir, retina dekolmanının tedavisi, retina dekolmanı nasıl tedavi edilir, retina dekolmanı nasıl geçer, retina dekolmanı tedavi yöntemleri nelerdir makalemizden öğrenmeniz mümkün. Göz hastalıkları uzmanlarının retina dekolmanının tedavisi ve…

Retina dekolmanı nedir, retina dekolmanının tedavisi, retina dekolmanı nasıl tedavi edilir, retina dekolmanı nasıl geçer, retina dekolmanı tedavi yöntemleri nelerdir makalemizden öğrenmeniz mümkün. Göz hastalıkları uzmanlarının retina dekolmanının tedavisi ve tedavi yöntemleri hakkında yaptıkları açıklamalara sizler için sayfamızda yer verdik. İşte retina dekolmanı tedavisi hakkında merak ettiğiniz soruların yanıtı.

Retina dekolmanı nasıl iyileşir?

Gözün iç ve arka kısmını kaplayan, gözün optik ortamında görmeyi sağlayan ve görüntülerin uyarılarını sinirler vasıtasıyla beyne aktaran bir tabakadır, retina. Retina dekolmanı ise retinanın en dış bölümünde yer alan pigment epiteli (RPE) ile fotoreseptör (ışığa hassas) katlarının arasında sıvı birikmesinden kaynaklı retinanın sinir-duyu katmanının pigment epitelinden ayrılması problemidir. Bu durumda görme kaybı husule gelir ve zamanla tam bir görme kaybı yaşanabilir.

Retina dekolmanının tedavisinde cerrahi uygulamalara başvurulur. Retina dekolmanı tedavisi için dıştan kalıcı ya da geçici tedaviler uygulanır. İçten ise tamponad (pnömatik retinopeksi) ve vitrektomi ameliyatları yapılır. Dıştan uygulanan tedavi yöntemleri lazer, krio veya diyatermi kullanılarak retina yırtığının kapatılması işlemleridir.

Sagliksiteniz.Com

Retina dekolmanı tedavisi
31 Ocak 2014 - 16:35:52 Yorum Yok 4 okunma 0 beğeni
Etiketler: retina dekolmanı nasıl geçer, retina dekolmanı nasıl iyileşir, retina dekolmanı nasıl tedavi edilir, retina dekolmanı nedir, retina dekolmanı tedavi yöntemleri nelerdir, retina dekolmanının tedavisi
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder