28 Ağustos 2015 Cuma

Şifalı Bitki Meyan Kökü Meyan Kökü VE Meyan Kökünün Faydaları

Türkiye ’de dere ve nehir kenarlarında bolca bulunan meyan kökünün, mide ülseri, hepatit ve prostat kanseri başta olmak üzere birçok hastalığın tedavisinde şifa kaynağı olarak kullanıldığı açıklıladılar uzmanlar. Ve meyan kökünün…

Türkiye ’de dere ve nehir kenarlarında bolca bulunan meyan kökünün, mide ülseri, hepatit ve prostat kanseri başta olmak üzere birçok hastalığın tedavisinde şifa kaynağı olarak kullanıldığı açıklıladılar uzmanlar. Ve meyan kökünün kaynatılan suyunu  içilerek elde edilen ekstresinin çeşitli hastalıklara faydalı olduğunu da belirttiler. Meyan kökü  bronşit, mide ülseri, soğuk algınlığı, öksürük, egzama, prostat kanseri, hepatit, artrit gibi iltihaplı  hastalıklar ve karın ağrılarında spazm çözücü gibi çok amaçlı kullanılmaktadır. Sizlere bu yazımız da saymakla bitmeyen meyan kökünün faydalarına deyiniyoruz…

Beyin-damar, böbrek, karaciğer hastaları tüketmemeli”

Beyin-damar hastalığı, böbrek ve karaciğer rahatsızlıkları olan kişilerin, çeşitli yan etkiler görülebileceği için meyan kökünü tüketmemeleri gerektiğini kaydeden Yiğitoğlu, meyan kökü kapsülünün, iltihap önleyici etkisi olduğu için hepatit hastalığında ise günde düşük dozda (200 mg) kullanılmasının yararlı olduğunu söyledi.

Yiğitoğlu, yüksek dozda ve 6 haftadan fazla meyan kökünün kullanılması durumunda toksik etkiler görülebileceği uyarısında bulunarak, 2-3 hafta kullanıma ara verilmesi gerektiğini belirtti.

Meyan kökünün, yüksek tansiyon, kalp atım düzensizliği, sodyum tutulması, potasyum kaybı, erkeklerde cinsel istek kaybına yol açabileceğine dikkati çeken Yiğitoğlu, şunları söyledi:

“Kalp ilacı Digoxin kullananlarda bu yan etkiler daha fazla görülebilir. Tansiyon ve idrar söktürücü ilaçlarla da birlikte kullanılmamalıdır. Kanın pıhtılaşmasını önleyen ilacını kullananlarda da meyan kökünün, pıhtılaşmayı önleyici etkiyi artırabileceği göz önünde bulundurulmalı.

Mide ve on iki parmak bağırsağı ülseri olan hastalar, günde 200-600 mg ağızdan içilen kapsülleri 4-6 haftayı geçmemek şartı ile kullanmalı. Kabızlık nedeniyle ilaç kullananlar, meyan kökünü kullanırken potasyum kaybına karşı muz ve kayısı gibi meyveleri tüketmeli.”

Yiğitoğlu, meyan kökünün baş ve karın ağrısı, vücutta sıvı birikmesi (ödem) gibi yan etkiler de yapabileceğini dile getirdi. Meyan kökünün, 100-520 miligramlık kapsül şeklinde ya da sıvı şeklinde özünün tüketilebileceğini belirten Yiğitoğlu, “Meyan kökü, çay ya da sakız şeklinde de kullanılabilir” dedi.

Prof. Dr. Ramazan Yiğitoğlu, meyan kökü çayının yarım bardak kaynatılmış suya 2-4 gram meyan kökü atılarak, 5 dakika dinlendirildikten sonra içilebileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Şifalı Bitki Meyan Kökü Meyan Kökü VE Meyan Kökünün Faydaları
27 Temmuz 2012 - 20:00:05 Yorum Yok 88 okunma 0 beğeni
Etiketler: bronşit, Hepatit, iltihaplı hastalıklar, karın ağrısı, meyan kökü, meyan kökünün faydaları, meyan kökünün yararları, Şifalı Bitkiler
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder