4 Ağustos 2015 Salı

Kornea sivrileşmesi tedavisi

Kornea sivrileşmesi nasıl tedavi edilir, kornea sivrileşmesi tedavi edilir mi, kornea sivrileşmesinin tedavisi, kornea sivrileşmesi tedavi yöntemleri, kornea sivrileşmesi tedavi yolları nelerdir uzman göz doktorları sizler için açıkladı. Bu problemi…

Kornea sivrileşmesi nasıl tedavi edilir, kornea sivrileşmesi tedavi edilir mi, kornea sivrileşmesinin tedavisi, kornea sivrileşmesi tedavi yöntemleri, kornea sivrileşmesi tedavi yolları nelerdir uzman göz doktorları sizler için açıkladı. Bu problemi yaşayan her hatda mutlaka tıbbı bir muayeneden geçmeli ve en kısa zamanda tedavi altına alınmalıdır. Çünkü kornea sivrileşmesi ilerleyici bir hastalıktır.

Kornea sivrileşmesi tedavisi

Keratokonus isimli bir saydam tabaka gözün en ön kısmında yerleşmiştir. Bu tabakanın incelmesi sebebiyle ortaya çıkan duruma kornea sivrileşmesi adı verilir. ekseri ergenlik döneminde başlayan bir problemdir ve hasta ancak 20 ’li yaşlarına doğru bu rahatsızlığını hissetmeye başlar. İlerleyici bir hastalık olan kornea sivrileşmesi ancak 40 ’lı yaşlardan sonra durağan dönemine geçer.

Günümüzde birçok kişinin yaşamış olduğu kornea sivrileşmesi tedavi edilebilir bir rahatsızlıktır. Kornea sivrileşmesinin tedavisi 4 yöntemle mümkündür. Kornea sivrileşmesi tedavisi için uzman bir ekibe ihtiyaç vardır. Aynı zamanda kornea sivrileşmesinin tedavisi sonrasında da sıkı bir takip gerekir.

4 ayrı yöntemle yapılan kornea sivrileşmesinin tedavisi için kullanılan yöntemler şunlardır:

1-Kontakt Lens
2-Göz içi halka tedavisi(Intacs)
3- Crosslinking: CCL
4-Kornia Nakli

Bu yöntemler ilk olarak sırasıyla uygulanır. Uygulanan ilk tedaviden sonuç alınmaz ise, zaman içinde diğer tedavi metotları da uygulanmaya başlanır. Kornea sivrileşmesi bu yöntemler sonucunda ortadan kaldırılır.

Sagliksiteniz.Com

Kornea sivrileşmesi tedavisi
28 Mart 2014 - 18:41:52 Yorum Yok 7 okunma 0 beğeni
Etiketler: kornea sivrileşmesi nasıl tedavi edilir, kornea sivrileşmesi tedavi edilir mi, kornea sivrileşmesi tedavi yolları nelerdir, kornea sivrileşmesi tedavi yöntemleri, kornea sivrileşmesinin tedavisi
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder