4 Ağustos 2015 Salı

Keratokonus hastalığı belirtileri

Sıcakların, tozun ve alerjik faktörlerin yaygın olduğu bölgelerde daha çok husule gelen keratokonus hastalığı, göz korneasının öne doğru sivrileşip incelmesi olarak tanımlanan mühim göz sağlığı problemlerinden bir tanesidir. Genellikle göz…

Sıcakların, tozun ve alerjik faktörlerin yaygın olduğu bölgelerde daha çok husule gelen keratokonus hastalığı, göz korneasının öne doğru sivrileşip incelmesi olarak tanımlanan mühim göz sağlığı problemlerinden bir tanesidir. Genellikle göz tembelliği ile karıştırılan keratokonus hastalığının varlığından söz edebilmek için keratokonus hastalığı belirtilerini kendimizde iyi gözlemlemeli ve şüphe ettiğimiz durumda teşhis için uzman bir hekime gitmeliyiz. Peki keratokonus hastalığının belirtileri nelerdir?

Keratokonus hastalığının belirtisi

Keratokonus hastalığının doğru bir şekilde teşhis edilebilmesi için hastalar özel topografik cihazlarla incelemeye alınır ve akabinde ağrısı bir şekilde uygulanan lazer yöntemiyle keratokonus hastalığı tedavi edilir. Keratokonus hastalığı belirtileri ise, gözde sürekli kaşınma olması, gözün sulanması, ilerleyen miyopi ve astigmat olması, gözlük takmaya rağmen net bir görüş alınamaması, ışığa karşı hassasiyet duymak, gözlerin kamaşmasıdır.

Bu tür belirtileri kendinizde yaşıyor ya da çevrenizde yaşayan birine şahit oluyorsanız, hastanın en erken dönemde uzman bir göz doktoruna görünmesi, durumunun teşhis edilmesi ve varlığı tespit edildiğinde de hemen tedavinin uygulanması gerekir. Çünkü keratokonus hastalığı belirtilerinin göz ardı edilmesi ve tedavisinin yapılmaması durumunda hastalık ilerleyen dönemlerde ciddi hastalıklara yol açacaktır.

Sagliksiteniz.Com

Keratokonus hastalığı belirtileri
11 Haziran 2013 - 22:45:59 Yorum Yok 46 okunma 0 beğeni
Etiketler: keratokonus belirtileri
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder