4 Ağustos 2015 Salı

Kornea yanığı tedavisi

Kornea yanığı kornea yanığı nedir kornea yanığının tedavisi kornea yanığı nasıl tedavi edilir kornea yanığı nasıl geçer kornea yanığı tedavi yöntemleri sagliksiteniz.com ’da! Gözlerde ağrı problemi olması, ışığa karşı hassasiyet gelişmesi…

Kornea yanığı kornea yanığı nedir kornea yanığının tedavisi kornea yanığı nasıl tedavi edilir kornea yanığı nasıl geçer kornea yanığı tedavi yöntemleri sagliksiteniz.com ’da!

Gözlerde ağrı problemi olması, ışığa karşı hassasiyet gelişmesi gibi belirtileri bulunan kornea yanığı, kısa sürede tedavi altına alınması gereken bir göz hastalığıdır. Kornea yanığı sorunu olan kişiler lens kullanıyorsa derhal çıkarmalıdır. Işığa karşı hassasiyet olan bu rahatsızlıkta dışarıya çıkarken mutlaka güneş gözlüğü kullanılmalı, bilgisayar ekranına ve televizyona çok bakılmamalıdır.

Kornea yanığı tedavisi mutlaka uzman bir göz doktoru tarafından yapılmalıdır. ama kornea yanığında meydana gelen ağrı şikayetini dindirmek için eczaneden reçetesiz olarak satılan yapay gözyaşı ve kayganlaştırıcıları kullanabilirsiniz. Ciddi belirtiler söz konusuysa vakit kaybetmeden doktora gitmek daha doğru olur.

Kornea yanığı teşhisi için gözleriniz yarık lamba mikroskobu altında muayene edilir. Uzman doktor gereken ilaçları reçete edecektir. Tedavi boyunca iyileşmeye ve ağrı kontrolüne yardımcı olmak üzere gözlerinize bandaj yapabilirsiniz.

andaj yapılabilir.

Sagliksiteniz.Com

Kornea yanığı tedavisi
22 Ağustos 2014 - 20:50:30 Yorum Yok 77 okunma 0 beğeni
Etiketler: kornea yanığı, kornea yanığı nasıl geçer, kornea yanığı nasıl tedavi edilir, kornea yanığı nedir, kornea yanığı tedavi yöntemleri, kornea yanığının tedavisi
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder