15 Temmuz 2015 Çarşamba

Karides Pane ve Remoulade Sos

Deniz ürünleri ile hazırlanan sıcak meze ve salatalarda karides aranan bir lezzettir. Ünlü yemek uzmanı Arda Türkmen‘den işte tam da böyle bir tarif. Özel sosuyla hazırlanan pane karides…

Malzemeler

500 gr. ayıklanmış karides (orta boy, etli) 1 yumurta 2 yemek kaşığı un+ 3 yemek kaşığı un 1 tutam tuz+ 1 tutam tuz 1 tutam şeker ½ paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı kajun baharat ½ küçük şişe (100 ml) soda 1 limon Kızartmak için ayçiçek yağı

Sos için

1 yemek kaşığı sirke 1 tutam dereotu 1 tutam maydanoz 1 tatlı kaşığı mayonez 1 tatlı kaşığı hardal 1 tutam ince kıyılmış taze soğan 1 diş sarımsak 1 çay kaşığı soya sos 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Sos için; Karıştırma kabında, 1 yemek kaşığı sirkeyi, ince kıyılmış dereotu ve maydanozu, 1 tatlı kaşığı mayonez ve hardalı, 1 tutam ince kıyılmış taze soğanı, 1 diş ezilmiş sarımsağı karıştırın. 1 çay kaşığı soya sos ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyerek kıvam elde edin.

2 yemek kaşığı unu, 1 yumurtayı, sodayı, bir tutam tuzu, kajun baharatı, bir tutam toz şekeri, yarım paket kabartma tozunu, az su (gerekirse kıvam vermek için) ile iyice çırpın. 15 dakika dinlendirin.

Bu sırada karideslerin sırtlarını çizip içini temizleyin ve yıkayın, süzün. 3 yemek kaşığı unu bir tabağa koyun. Yağı bir tavada kızdırın. Karidesleri bir tutam tuz ile tatlandırıp önce una bulayın,sonra kuyruklarından tutup karışıma batırın ve hemen kızgın yağa atın. Altın rengini alınca ateşten alın.

Remoulade sos ve limon dilimleri ile servis edin.

Not: Tarif ve fotoğraf www.ardaninmutfagi.com sitesinden alınmıştır.

0 yorum:

Yorum Gönder