15 Temmuz 2015 Çarşamba

Izgara Sardalya

En leziz küçük balık türlerinin başında gelen sardalya, balık sofralarının tercih edilen lezzetlerinden biridir. Mangalda, tavada, fırında her türlü sevilen sardalyayı bir de salata eşliğinde ızgara olarak deneyelim.

Malzemeler

1 kilogram sardalya balığı 3 yemek kaşığı zeytinyağı Yarım çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber 1 tatlı kaşığı deniz tuzu

Servisi için

1 adet orta boy marul 1 adet limon

Hazırlanışı
Sardalyaların pullarını elinizle ovuşturarak temizleyin. Balıkların iç kısımlarını baş parmağınız ile çıkarın. Bol suda yıkayın ve kurulayın. Deniz tuzu ile tuzlayın. Sardalyaları tel ızgara üzerine sıralayın. Zeytinyağı ve taze çekilmiş renkli tane karabiberi karıştırın. Fırça yardımıyla balıkların üzerine sürün. Izgaraya aldığınız balıkları çevirerek kısa sürede pişirin. Ara ara zeytinyağı ile yağlayın. Servis tabağına temizlenmiş marul yaprakları koyun. Limonu dilimleyin. Izgara balıkları tabağın orta kısmına yerleştirin. Afiyet olsun…

Not: Tarif ve fotoğraf www.hurriyetaile.com/yemek-tarifleri sitesinden alınmıştır.

0 yorum:

Yorum Gönder