İzmir ’de özellikle kahvaltılarda oldukça sevilen bol yağlı bir katmer veya çörektir boyoz. İspanyolca bohça anlamına gelen “bollos-boyos” kelimesinden dilimize yerleşmiştir. İzmir ’de geleneksel olarak sabahları haşlanmış yumurta ile yenilir.
Malzemeler
2 su bardağı un 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı limon suyu Yarım tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı sıvı yağıYapılışı
Yoğurma kabına unu koyarak ortasını havuz gibi açın. Su, sirke, limon suyu, 1 tatlı kaşığı sıvı yağı ve tuzu ekleyin. 10-15 dakika iyice yoğurun. Derin bir kaba 1 bardak sıvı yağı ekleyin. Yumuşak kıvamlı hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp 10 dakika bekletin. Hamur topağını yağdan alıp elinizle katmer hamuru inceliğinde, çay tabağı büyüklüğünde yuvarlak olarak açın. Hamurun 4 kenarını ortaya gelmek üzere katlayın ve hamurları hafif yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Yanında kaynamış yumurta ve karabiber ile sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Not: Tarif www.nefisyemekler.net sitesinden alınmıştır.
0 yorum:
Yorum Gönder