15 Temmuz 2015 Çarşamba

Limon Soslu Lüfer Izgara

Lüfer, balık sofralarımızın aranan lezzetlerinden. Değişik sebze baharatlarla (Havuç, limon, kişniş, pazı, kekik, kapari vs.) hazırlayabileceğiniz soslu bir lüfer ızgara tarifi şöyle:

Malzemeler (2 kişilik):

2 adet lüfer fileto 1/2 demet pazı 1 limonun suyu 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 5-6 adet kapari 1 adet kıyılmış kırmızı biber 1 adet havuç 1 tutam toz şeker 1 adet kabak 2 çorba kaşığı domates püresi 1 diş sarımsak 1 çay kaşığı kekik tuz

Hazırlanışı:
Kabakları julyen doğrayın. Havucun yarısını halka şeklinde kesin. Zeytinyağını ısıtın Havuçları hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. Kırmızı biberlerden bir çorba kaşığı ekleyin ve karıştırın. Kabakları ilave edin. Domates püresini, ezilmiş sarımsağı, kekik ve tuzu ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.

Sos için, bir çorba kaşığı zeytinyağı, limon suyu, toz şeker ve tuzu çırpın. Kalan havucu küçük küpler şeklinde doğrayın. Sosun içinde kapari, havuç ve kıyılmış kırmızıbiberi ekleyip karıştırın.

Pazıyı yıkayın. Büyük parçalara ayırın. Zeytinyağını ısıtın, pazıyı biraz tuz serpiştirerek kavurun. Izgarayı ısıtın. Lüfer filetoları koyun ve istediğiniz kıvamda pişirin. Tabaklara pazıyı, garnitürü ve balıkları alın. Balıkların üzerine sosu dökün.

Not: Tarif www.kolaytarifler.gen.tr sitesinden alınmıştır.

0 yorum:

Yorum Gönder