Malzemeler
1 kg yufka 350 gram kıyma Yarım demet maydanoz 1 soğan 300 gram tereyağı 2 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çorba kaşığı su 1 yumurta sarısı Tuz, karabiberÜzeri için: Çörek otu
Yapılışı
Yemeklik doğranmış soğan ve kıyma kavrulur. Baharatlar eklendikten sonra karıştırılıp soğumaya bırakılırken içine kıyılmış maydanoz eklenir. Diğer tarafta tereyağı eritilip içine 1 çay bardağı su eklenir. Düz bir zeminde yufka açılıp tereyağlı su yufkanın her tarafına sürülür. Yufka 4 eşit parçaya bölünür.
Yufkanın sivri ucundan işaret parmağıyla hızlı bir şekilde aşağıya doğru yufka toplanır. Açıkta kalan iki uç birleştirilip arasına harç koyulur. İki uç içe doğru sarılıp tepsiye alınır. Bütün yufkalar aynı şekilde yapılıp üstüne yumurta sarısı ve çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana pişirilir. Afiyet olsun…
Not: Tarif www.kanald.com.tr/mutfagim/ sitesinden, fotoğraf lezzetibol.com sitesinden alınmıştır.
0 yorum:
Yorum Gönder