15 Temmuz 2015 Çarşamba

Karides Saganaki (Yunan mutfağı)

Saganaki, beyaz ve kaşar peynir, domates, sivribiber, zeytinyağı ile hazırlanan bir Yunan mezesi. Tek başına meze olarak yenilebileceği gibi, karides ekleyerek oldukça lezzetli bir deniz ürünü yemeği hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler

12 adet jumbo karides 2 çorba kaşığı tereyağı 1 adet soğan 4 diş ince kıyılmış sarmısak 2 adet domates Yarım çay kaşığı tozşeker 1 çorba kaşığı domates salçası Yarım su bardağı beyaz şarap 100 gram beyaz peynir

Yapılışı
Önce karidesleri ayıklayın ve 12 dakika haşlayıp, bir kenara alın. Tereyağında ince kıyılmış soğanı ve sarmısağı soteleyin. Küp doğranmış domates ve yarım çay kaşığı toz şekeri ilave ederek sotelemeye devam edin. 1 çorba kaşığı salçayı katarak rengi değişene kadar kavurun. En son beyaz peynir ve şarabı katıp sos kıvamına gelene kadar pişirin. Haşlanmış karidesleri servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin ve servis yapın.

Not: Tarif www.sofra.com.tr sitesinden alınmıştır.

0 yorum:

Yorum Gönder