15 Temmuz 2015 Çarşamba

Peynirli ve Çörekotlu Poğaça

Kahvaltıların ve akşamüstü çaylarının sevilen tadı poğaçanın çok sayıda tarifi var. Peynirli ve çörekotlu tarifi de bunlardan biri…

Malzemeler

Aldığı kadar un (Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar) 1 bardak yoğurt 1 bardak sıvı yağ 2 adet yumurta 250 gram beyaz peynir 1 paket kabartma tozu 1 demet dereotu Tercihe göre kırmızı pul biber koyulabilir

Hazırlanışı
Bütün malzemeler yoğrulduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp, yuvarlayın. Üzerlerine bir fırça ya da çatal yardımı ile yumurta sarısı sürün ve en son çörek otu serpilerek, önceden 200 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Afiyet olsun…

Not: Tarif ve fotoğraf www.hurriyetaile.com/yemek-tarifleri sitesinden alınmıştır.

0 yorum:

Yorum Gönder