Malzemeler
3 adet hazır yufka Yarım su bardağı haşlanmış yeşil mercimek 2 orta boy kuru soğan 2 adet yumurta 10 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuzİç harcının hazırlanışı: İnce doğranmış soğanı, 5 yemek kaşığı sıvı yağda pembeleştirin. Haşlanmış mercimek, tuz ve karabiberi ekleyip yaklaşık 2-3 dakika pişirin.
Böreğin yapılışı: Yufkaların harcını hazırlayalım. Yumurtanın birinin sarısını üstüne sürmek için ayırın ve kalanları çırpıp, süt ve 5 yemek kaşığı yağ ile karıştırın. 3 adet yufkayı aralarına harçtan sürerek üst üste koyun. Üçgen şekilli 12 parçaya bölün. İç malzemesini koyup kenarlarını kapatıp rulo halinde sarın. Yağlanmış tepsiye dizerek üzerine daha önce ayırdığımız yumurta sarınısı sürün ve 30 dakika pişirin. Afiyet olsun…
Not: Tarif www.nefisyemektarifleri.com sitesinden alınmıştır.
0 yorum:
Yorum Gönder