15 Temmuz 2015 Çarşamba

Balık Sufle

Malzemeler

3 adet orta boy soyulmuş patates, 250 gr. muhtelif (Somon, levrek, lüfer) balık filetosu, 1 adet ince zar biçiminde doğranmış dolmalık biber, 1 küçük soğan ince doğranmış, ½ diş sarımsak, 1 tutam karabiber, ½ tatlı kaşığı tuz, az hindistancevizi, 1 çorba kaşığı margarin, 2 kahve fincanı rende gravyer, 4 yumurta, 2 kahve fincanı beyaz şarap.

Hazırlanışı
Balıklar küçük zar biçiminde doğranır. Küçük bir tencereye yağ koyup kızdırılır soğanı ve biberi ilave edilir 1-2 dakika kavrulur balıklar, biber, tuz ve beyaz şarap ilave edilir. Kapağı kapatılır ağır ateşte 7-8 dakika pişirilip ateşten alınır. bir süzgece boşaltılıp suyunu tekrar tenceresine koyarak içinde çok az bir miktar kalıncaya kadar kaynatarak çektirilir. Ateşten alıp muhafaza edin.

Patates temizlenip dörde bölünür. 20-30 dakika haşlayıp süzdürülür karıştırmadan bir kalburdan geçirilip tenceredeki çektirdiğiniz balık suyunun içine koyulur. Balık ve yumurta sarıları, hindistancevizi ilave edilip bir kaşıkla iyice karıştırılır. Yumurta beyazı bir çırpma teli ile çırpılarak koyu bir köpük gibi iyice kabartılır. Bir kevgirle karıştırılarak patatesli balığın içerisine yedirilir. 4 adet birer kişilik sufle güvecinin içleri tamamen yağlanıp içlerine galeta tozu serpilir. Sufle harcını ağız hizalarına kadar doldurup iyice kabarıp renk alıncaya kadar hızlı ateşli fırında 15-20 dakika pişirerek servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder