15 Temmuz 2015 Çarşamba

Midye Pilaki

Adaların bir zamanlar istiridyesi meşhurmuş. Şimdi yerinde yeller esiyor. Bu gidişle pek yakında midyesi de kalmayacak. Hazır midye bulunabiliyorken bu tarifi deneyin.

40 adet ayıklanmış midye, 4 soğan, 4 domates, 8-10 diş sarımsak, yarım bardak sızma zeytinyağı, yarım demet maydanoz, 1 limon, tane karabiber, tuz

Soğanı halka halka doğrayın ve zeytinyağında hafif pembeleşene kadar çevirin. İnce çentilmiş sarımsakları ve midyeleri ekleyin ve birkaç kez daha alt üst edin. Bu arada domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve midyelere ekleyin. 8-10 adet karabiberi kabaca dövün, tuzla birlikte ekleyin. Limon suyunu ve biraz da kabuğunun rendesini ekleyin. Kısık ateşte yarım saat kadar pişirin. Ateşten alır almaz ince kıyılmış maydanozu ilave edip soğumaya bırakın.

AYLİN ÖNEY TAN
www.cumhuriyet.com.tr

(Sevgili Aylin Öney Tan‘a Cumhuriyet Dergi‘de yayınlanan tarifini Gurmerehberi.com ile paylaştığı için teşekkür ederiz.)

0 yorum:

Yorum Gönder