15 Temmuz 2015 Çarşamba

Balık Kroket

Kroket hazırlamak için önce kefal balığını iyice temizleyin. Patatesleri bol suda yumuşayana dek haşlayın. Kabuklarını soyduktan sonra bir çatal yardımıyla ezin. Üzerine 2 çorba kaşığı tereyağı ve 1 su bardağı sütü ilave edin. Kıvamına gelene dek çatal ile ezmeye devam edin.

Küçük parçalar şeklinde kestiğiniz kefali ve soğanların yeşil kısımlarım, kakuleyi, kişnişi, kimyonu, karanfil tozunu, tarçını ve tuzu patates püresinin üzerir ekleyin. Malzemeler özleşene dek yoğurun.

Ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizle şekil verin. Ayrı bir kapta ise yumurta ve suyu karıştırın. Kroketleri önce bu karışma sonra galeta ununa iyice bulayın. Kızgın sıvı yağda kızartıp sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder