15 Temmuz 2015 Çarşamba

Yengeç Salatası

Deniz ürünleri ile yapılan salatalar hem çok lezzetli hem de sağlıklı. Özellikle de yaz sofralarında. İşte keyifle yiyebileceğiniz bir yengeç salatası tarifi…

Malzemeler

100 gr dondurulmuş yengeç eti 1 göbek salata 5 adet kornişon turşu 1 adet limon 4 adet kiraz domates 1 turp 1 adet salçalık kırmızı biber 1 adet salatalık 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı sirke Yarım demet roka Yarım demet maydanoz Hardal Toz şeker

Hazırlanışı:
Yengeç etini şeritler halinde doğrayın. Roka ve maydanozu ayıklayın. Göbek salatayı ve kırmızı biberi ince ince doğrayın. Turp ve salatalığı soyup şeritler halinde doğrayın. Turşuları boyuna ikiye kesin. Limonun suyunu sıkın.

Hazırladığınız sebzeleri büyük bir salata kasesine alıp karıştırın. Kiraz domateslerle ya da kızarmış noodle ile tabağın kenarlarını süsleyin. Zeytinyağı, limon suyu, sirke, hardal ve tozşekeri karıştırın. Salatanın üzerine yengeç etlerini dizip sosu gezdirin. Afiyet olsun. (Ayrıca bkz:
Kabuklu deniz ürünleri nasıl yenir, nasıl pişirilir?)

Not: Tarif www.hurriyetaile.com/yemek-tarifleri sitesinden alınmıştır.

0 yorum:

Yorum Gönder