15 Temmuz 2015 Çarşamba

YÜZ ŞEKLİNİZE GÖRE SAÇ KESİMİ

Yüz şeklinizi anlayabilmek için; Önce saçınıza bir bant takın. Saç çizginizi ve çene yapınızı inceleyin. Eğer yardımı olacaksa bir göz kalemi ile şekli çizebilirsiniz. Bu durumda kendinize dürüst davranmanız sonuç için önemli. Hangi yüz şekline olursanız olun, yakışacak bir model vardır.

OVAL YÜZ
Alın ile yüzün alt tarafı aşağı yukarı aynı genişliktedir, yanlar uzundur. En geniş yüz şeklidir. Dengeli ve yumuşak bir yüz yapısıdır.

Oval yüzler için saç kesim
Her tarz saç modeli uygundur. Oval yüz şekli kısa ,orta ve uzun saç modellerini tercih edebilirler.Saçınız boyu önemli değildir, en iyisi katlı kesimdir, yüzünüzde vurgulamak istediğiniz yere,dudaklar ,çene,nereye isterseniz boyunu ona göre kısalttırabilirsiniz.
Eğer minyon tipte iseniz çok uzun saçlardan sakınmalısınız, çünkü çok çocuk gibi görüntünüz olabilir.
Oval yüz ağır kaküllerden ya da çok öne gelen saçlardan sakınmalıdır.

Oval Yüz İçin En Uygun Saç Modelleri

YUVARLAK YÜZLER
Alın ile yüzün alt tarafı aşağı yukarı aynı genişliktedir, belirgin yanaklar vardır.

Yuvarlak yüzlü kadınlar toparlaklığı en aza indirgeyebilirler. Ya ortadan ya da ortanın biraz yanından ayrılan katlı saçlarla yüzü çerçeve içine alabilirler. Yüzün yanlarından uçuşan saçlar yanakları kapatacaktır.

Yuvarlak yüzler için saç kesim
Dengeli yumuşak bir yüz biçimidir. Suratta değişiklik yapmaz. Ama yüzünüzün yuvarlaklığından şikayetçiyseniz ve bunu biraz olsun inceltmenin iyi olaçagını düşünüyorsanız, saçınızın bölümü yüksek tutacak modelleri tercih etmelisiniz. Böylece saçınız ön planda olup, yüzünüzün yuvarlaklığı biraz olsun azalacaktır. Yüzünüzün hatlarına göre öne doğru kesilmiş tutamlarda yüzünüzü biraz olsun inceltecektir.

Yuvarlak Yüz İçin En Uygun Saç Modelleri

 

ÜÇGEN YÜZLER
Alın geniş çene dardır.

Üçgen Yüzlüler için Saç Kesimi
Saç şeklinde daha olumsuz olan bir yüz şeklidir. İnsanları enerjisi zayıflamış ve yorgun gösterir, “loser” . O zaman bu negatif yüz biçiminizi saçınıza verilecek pozitif enerji ile dengelemelisiniz. Bunu enselerde saçı azaltarak şakak kemiğindeki bölgeden saç tepesine doğru bölümü arttırarak yapılabilir. Küçük kare kesimler yaptırılabilir.

Üçgen bir yüze sahipseniz, saçlarınızı en az omuzlarınızın uzunluğunda kestirmelisiniz ve katlı saç kesimi üçgen yüzünüzü daha oval gösterecektir. Saçlarınızın uçlarına saç maşası veya bigudilerle yapacağınız dalgalar üçgen yüzünüze tamamen oval bir görüntü verecektir.

Üçgen Yüz Şekli İçin Uygun Saç Modelleri

 

KARE YÜZ
Köşeli çene kemiği ve belirgin saç çizgisi.

Kare Yüzlüler için Saç Kesimi
Bu şekle en çok giden modeller: Yüzü çerçeve içine alan katlar ve tek tarafa ayırmak köşeli yüzleri yumuşatır. Elmacık kemiğini öne çıkartmak gerek, böylece köşeli yüz daha az sert görünecektir.
Kare yüz şeklinde yuvarlak yüz gibi dengelidir. Sertlik çok ön plandadır. Kare bir yüze saç kesimi yaparken eğer yüz şeklinizi değiştirmek istemiyorsanız size en uygun olanı aynen bir kare kesimdir.

Kare yüz hatlarına sahipseniz, saç modeliniz yuvarlak kesimlerden ibaret olmalı. Böylece kare yüzünüzün keskin çizgilerini yuvarlak saç kesimi ile bir nebzede olsa yumuşak hatlara dönüşecektir. Özellikle alın kısmınız ve çene kısmınız keskin köselerden oluşuyorsa yanaklarınıza dökülen saçların yuvarlak kesim ve alın kısmınızın sadece tek tarafına kısa kesilen kahküller yüzünü kare görüntüsüne uyum sağlayacaktır. Saç düzleştiricilerle saçlarınızı düzleştirmeniz kare yüzünüzü daha küçük göstermeyi sağlar.

Kare Yüz Şekli İçin Saç Modelleri

 

KALP ŞEKLİ YÜZLER
Geniş alın ve dar çene.

Kalp Yüzlüler için Saç Kesimi
Bu şekle en çok giden modeller: Çene hizasında ve çok kısa olan saçlardan uzak durun. Kalp şeklini düz hale getirmek için, alına düşen yan kaküllerden faydalanın. Katlı kesimler göz yanılsamasına sebep olacak ve dar çeneyi biraz yumuşatacaktır.

Kalp Yüz Şekli İçin Saç Modelleri

 

DİKDÖRTGEN YÜZ

Uzun dikdörtgen Yüzlüler için Saç Kesimi
Suratta değişiklik yapan ama fazla değiştirmiyen bir yüz biçimidir. Eğer yüzünüzü biraz kısalmak gayesiyle bir kesim yaptırmayı düşünüyorsanız çene kemiğini geçmeyecek şekilde kesim yaptırılabilir. Şakak kemiğini örtecek şekilde kesilen kesimler ile dendgeli, uyumlu saç modellerine sahip olabilirsiniz

Uzun Dikdörtgen Yüz Şekli İçin Saç Modelleri

0 yorum:

Yorum Gönder