15 Temmuz 2015 Çarşamba

Soslu Çipura

Balık sofralarının sevilen lezzetlerinde çipura, özellikle fırın ve ızgara olarak tercih edilir. Özel sosuyla ızgara çipura yapmak isterseniz, tarifi şöyle:

Malzemeler

1 adet büyük boy çipura 1 adet kuru soğan 1 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı tuz

Sos için:

1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz 1 çay kaşığı biber salçası 1 adet limon suyu 1 çay kaşığı kimyon 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz

Hazırlanışı
Çipurayı iyice temizledikten sonra yıkayıp, süzün. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp karabiber ve tuzla ovun. Balığın karın kısmını kesip soğanı yerleştirin. Balığı ızgarada iki taraflı kızartın. Servis tabağına alıp roka, yeşil soğan ve domatesle süsleyin.

Sosu için; sarımsağı tuzla dövüp küçük bir kaba alın. Limon suyu, kimyon, zeytinyağ, kıyılmış maydanoz ve biber salçasını çırpın. Hazırladığınız sosu balığın üstüne döküp servis yapın. Afiyet olsun…

Not: Tarif ve fotoğraf www.hurriyetaile.com/yemek-tarifleri sitesinden alınmıştır.

0 yorum:

Yorum Gönder