15 Temmuz 2015 Çarşamba

Kofana Salatası

Malzemeler

500 gr. kofana, 1 adet soğan, 2 adet defne yaprağı, yarım demet maydanoz, 1 çay fincanı zeytinyağı, 1 adet limon suyu, 2 yemek kaşığı sirke, 1 yemek kaşığı kişniş, 3 adet biber turşusu, 1 adet salatalık turşusu, 4 adet taze soğan, 2 diş sarımsak, 2 su bardağı su, 1 çay kaşığı kırmızı biber, yeteri kadar tuz ve biber

Yapılışı
Kofana balığı*, soğan, defne yaprağı ve maydanozun yarısı ile birlikte suda haşlanır. Balığın eti yumuşak olduğu için pişme süresi de azdır. Pişen balıklar sudan çıkartılır ve hiç kılçığı ayıklanır. Maydanozun geri kalan yarısı ince kıyılır. Bir kaseye zeytinyağı, sirke, limon, karabiber, kırmızı biber, havanda dövülmüş kişniş, kıyılmış maydanoz, kıyılmış biber turşusu, kıyılmış salatalık turşusu, kıyılmış taze soğan, çentilmiş sarımsak, kapari ve tuz konarak iyice karıştırılır. Kofanalar tabağa alınır, üzerine kasedeki karışım dökülür dilenirse yeşil salata eşliğinde servis edilir.

(* Kofana balığı lüferin büyüğüdür)

* Tarif Sayın Eyüp Kemal Sevinç ’ten alınmıştır.

0 yorum:

Yorum Gönder