Malzemeler
Kişi başı birer adet orta boy çipuraSosu için
4 tatlı kaşığı zeytinyağı 2 tatlı kaşığı sarmısak suyu 3-5 adet defne yaprağı 1 çay kaşığı kekik Tuz, Toz KarabiberYapılışı
Sos için gerekli bütün malzemeleri karıştıralım. Daha sonra hazırladığımız sosu bir tülbentte veya ince delikli tel süzgeçe dökelim. Sosu süzgeçle süzüp, katı kısımlarını ayırdıktan sonra bir süre buzdolabında bekletelim.
Dolaptan çıkardıktan sonra balığın kuyruğundan ve her iki yanağından çay kaşığıyla bu sostan dökelim. Her iki tarafını da yağlayıp kömür ızgarasında kızartalım. Balığı yeşil soğanla süsleyerek servis yapalım. Afiyet olsun…
Not: Tarif lezzetler.com sitesinden alınmıştır.
0 yorum:
Yorum Gönder