Malzemeler
Yarım kg dondurulmuş ya da taze kalamar 6 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı kekik Yarım demet maydanoz 1 çay kaşığı biberiye Kızartmak için sıvıyağ 1 demet roka 3 diş sarımsakYapılışı
Kalamarları süzgece alıp buzu çözülünceye kadar bekletin. Rokayı temizleyip bol suda yıkayın. Suyu süzüldükten sonra kağıt havlu üzerine alarak kurulayın. Roka yapraklarını iri parçalar halinde doğrayın.
Maydanoz, sirke, kekik, sarımsak ve biberiyeyi blenderden geçirin.
Sıvıyağı tavada kızdırın. Kalamrları önce una, ardından maydanozlu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın. Roka yapraklarını servis tabaklarına paylaştırıp üzerine kızarmış kalamarları ilave edin. Kiraz domatesleri ikiye kesip salatayı süsleyin. Tuz ve karabiber serpip servis yapın. Afiyet olsun…
Not: Tarif lezzetler.com sitesinden alınmıştır.
0 yorum:
Yorum Gönder