15 Temmuz 2015 Çarşamba

1950’li Yıl Makyajı Yapımı

Feminenliğin, çekici ve zarif görünmenin altın çağı olan 50 ’lilere nostaljik bir yolculuğa var mısınız?  50 ’li yılların makyajı resimli makalemizi okumanızı öneririz. 1950 makyajı nasıl yapılır? size o dönem makyajı hakkında ip uçları verecektir. 50 ’li yıllara ait makyajı kısaca şöyle özetleyebiliriz beyaz narin bir ten, kedi gözü makyajı ile gözlerin vurgulanması ve doğal tonlarda bir ruj!

Cildinize fondöten uygulayın. Fakat fondötende aşırıya kaçmayın çünkü 50 ’li yıllar şimdi gibi bronz tenin değil beyaz, açık tenli, hatta solgun beyaz olmanın geçer akçe olduğu yıllardı.
Bu nedenle yalnızca cildinizdeki kusurları kapatmak için yüzünüze açık tonlarda bir fondöten sürün.
Sizin için uygun fondöteni bulmak için bileğinize biraz fondöten sürün, ten renginizle uyumluysa o fondöten sizin için doğru renktir.
Pembe tonlarında bir allığı elmacık kemiklerinize sürün.1950_makyaji (1)

Gözlerinize hafif, pırıltılı bir gölge verin, bunun için ışıltılı göz farlarını tercih edebilirsiniz. Yahut göz kapaklarınıza şampanya, ten rengi veya natürel tonlarda bir göz farı sürün, bu göz far 50 ’li yıllar için daha uygun olacaktır.
Ardından göz kapaklarınıza ince bir şekilde eyeliner çekin, eyeliner bu dönem makyajın şiarlarındandır.1950_makyaji (2)1950_makyaji (3)

Dilerseniz takma kirpik takın dilerseniz de bol maskara sürerek dikkati gözlerinizde toplayın.1950_makyaji (4)

Şimdi sıra geldi rujlara, 50 ’li yıllarda kadınların rujdan yana tercihi mat olanlardan veya yarı parlak rujlardandı. Ruj sürmeden dudaklarınıza açık tonlarda fondöten sürüp ardından rujunuzu uygulayarak daha mat bir ruj tonu yakalayabilirsiniz.

İlgili Konular

1950 ’li yıllara has kedi gözü makyajı nasıl yapılır tıklayınız 1950 Ve 1960 Saç Modelleri Tıklayınız1950_makyaji (5)1950_makyaji (6)

0 yorum:

Yorum Gönder