15 Temmuz 2015 Çarşamba

DOĞAL YÜZ TEMİZLEME KÜRLERİ

Cildinize iyi bakmak cildinizi temizlik ve makyajı çıkarmakla başlar. Bunu hazır cilt bakım losyonlarıyla yapabileceğiniz gibi  doğal yollardan yapılmış losyonlarla da yapmanız mümkün.

Neden su ve sabunla cilt yıkanmaz?
Cildinizi su ile veya sabunla yıkamanızı  tavsiye etmiyoruz. Sabun çok sert ve agresiftir  bu yüzden yüzünüzde olması  gereken doğal yağları  yok eder ve cildinizin kurumasına neden olur.

Elma Sirkesi:
Elma sirkesi içerisinde dogal AHA(alfa hidroksil asit veya meyva sirkesi) vardır  bu da çogu cilt bakım ürünlerinde kullanılmaktadır. Elma sirkesi cilde hafif dogal piling edası verir.

Yulaf:
Yulafı blendır içine ilave edin. Un ve su ilave ederek  hamur şekline getirin . Sonra bu karışımı  yüzünüze masaj yaparak yedirin. Daha sonra ılık  su ile yüzünüzü yıkayın.

Yeşil çay ve Yoğurt:
Yeşil çayın içerisinde antioksidanlar ve yoğurt içerisinde de dogal AHA (alfa hidroksil asit) veya meyva sirkesi bulunmaktadır. Yarım bardak yeşil çayı biraz yoğurt ile karıştırın. Pamuk yardımı ile yüzünüze maske şeklinde yedirin bir müddet bekledikten sonra yüzünüzü temizleye başlayın ve sonra ılık  su ile yıkayın.

Bebek Yağı:
Bebek yağı ile cildinizi çok güzel temizleyebilirsiniz ve genelde de göz etrafına çok faydalıdır. Bir kaç damla bebek yağını pamuk üzerine damlatın ve yüzünüzde masaj yapar gibi gezdirin. Eğer ağır bir makyaj yaptıysanız  bunu bir kaç kez tekrarlayın.  Çok yağlı ciltler için tavsiye edilmez.

Badem Yağı:
Badem yağı çok hafif bir yağdır ve cildi temizlemek için çok uygundur. Kokusu da çok güzeldir. Eğer evinizde badem yağı yoksa zeytinyağ da kullanabilirsiniz, ama zeytinyağı badem yağı gibi güzel kokmuyordur.

Zeytin Yağı ve Limon Suyu:
Zeytinyağı çok yağlı olduğu için  yağlı ciltler için tavsiye edilmez. Zeytin yağı genelde göz etrafindaki cilt bakımı için çok uygundur ve makyaj temizlemek  için de kullanılabilir.  İsterseniz bir kaç damlada limon suyu ilave edilebilir.

Salatalık:
Yarım salatalığı  blendır içine ilave edin ve hamur şekline getirin. Yüzünüze sürün ve biraz bekletin daha sonra ılık su ile yıkayın.

Badem sütü:
Badem sütünü kendinizde yapabilirsiniz. 100 gram soyulmuş bademi ve 250ml suyu blendır içine ilave edin ve yüksek ayarda bir kaç dakika karıştırın. Daha sonra 250ml su daha ilave edin ve iyice karıştırın. Bir süzgeç yardımı ile süzün . Bu karışım tüm ciltler için uygundur. Pamuk yardımı ile cildinizi bu karışımla temizleyebilirsiniz.  Ayrıca bu karışımı  bir kaç  gün dolapta muhafaza edebilirsiniz.

Aloe vera ve Jojoba Yağı:
Aloe vera jelini aynı miktardaki jojoba yağı ile karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra bir pamuk yardımı ile yüzünüzü temizleye bilirsiniz.

Allerjinizmi var?
Eğer belirli ürünlere alerjiniz varsa hazır yada doğal yoldan yapılmış cilt bakım ürünlerine dikkat edin.

0 yorum:

Yorum Gönder