15 Temmuz 2015 Çarşamba

Asma Yaprağında Sardalya

Denizlerimizin en leziz balıklarından sardalya, tavası, buğulaması, pilakisi, dolması ve ızgarasıyla balık sofralarını süsler. Asma yaprağıyla hazırlanan tarifi ise sardalyanın en ünlü yemeklerindendir.

Malzemeler (1 porsiyon)

10 adet sardalya balığı 10 adet salamura ya da taze üzüm yaprağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Karabiber

Hazırlanışı
Önce yıkanan balıkların üzerine bir miktar tuz ve karabiber serpiştirerek lezzetlendirin. Balıkları asma yaprağına rulo yapar gibi sarın. Üzerlerini bir fırçayla zeytinyağlayıp ızgaraya koyun. Ortalama 5-6 dakika sonra çevirip, diğer yüzünü de kızartın. Servis tabağına alın. Dilerseniz yapraklarıyla, dilerseniz yaprakları çıkarılararak yenilebilir. Afiyet olsun…

Not: Tarif ve fotoğraf www.hurriyetaile.com/yemek-tarifleri sitesinden alınmıştır.

0 yorum:

Yorum Gönder