15 Temmuz 2015 Çarşamba

Fırında Palamut

Sonbaharla birlikte balık sofralarında başlayan palamut lezzeti için birçok tarif mevcut. Fırında palamut da en çok tercih edilen seçeneklerden biri…

Malzemeler (4-5 kişilik)

5 adet palamut 2 adet soğan 4 adet domates 6 adet biber Maydanoz Limon Zeytinyağı Tuz, karabiber

Yapılışı
İlk olarak soğanları piyaz şeklinde kesin. Fırın tepsisine soğanları alın. Biberleri iri olarak kesin. Domatesleri küp olarak kesin. Palamutları halka şeklinde kesin. Tepsiye palamutları dizin. Palamutun üzerine sıvıyağ, tuz, tane karabiber ve 2 ya da 3 yaprak defne yaprağı ilave edin. Üzerine limon dilimleri ilave edin.

Palamutları önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırına verip palamutların üzeri kızarana kadar fırında tutun. Daha sonra palamutların üzerine domates ve biberleri ilave edip tekrar 180 derecelik fırına verin. Üzerine kıyılmış maydonoz serperek servis yapın. Afiyet olsun

Not: Tarif Oktay Usta‘dan, fotoğraf annemineli.blogspot.com sitesinden alınmıştır.

0 yorum:

Yorum Gönder