15 Temmuz 2015 Çarşamba

Fırında Levrek Buğulama

Levrek, balık sofralarının en sevilen lezzetlerinden. Fırında hazırlanan levrek buğulama (Balık buğulamaları daha çok tencere yemeği olarak yapılsa da) ile balık sofranıza farklı bir tat katabilirsiniz.

Malzemeler

6 parça levrek fileto 1 yemek kaşığı un 1 bardak süt 6 yemek kaşığı hazır çiğ krema 15 adet mantar 6 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet limon suyu 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı
Unu yağda sarartın, sütü ilave edin ve karıştırarak pişirin. Soğuduktan sonra kremayı ekleyip karıştırın ve tuzunu atın. Fırın kabına yıkanmış levrek parçalarını dizin. Yanlarına mantarları yerleştirin, limon suyunu gezdirin. Pişmiş sosu üzerine dökün. 175 derecedeki fırında pişirin. Üzeri pembeleşmeye başlayınca kaşar rendesini serpin. Kaşarlar eriyince sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Not: Tarif www.hurriyetaile.com/yemek-tarifleri sitesinden, fotoğraf mutfaksirlari.com sitesinden alınmıştır.

0 yorum:

Yorum Gönder