15 Temmuz 2015 Çarşamba

Pırasalı Kiş (Quiche)

Fransız mutfağı lezzetlerinden biri olan kiş (Yazılışı “quiche”), tart hamuru ile tart kalıbında hazırlanan bir tür börek-poğaçadır. Pırasa, kabak gibi mevsim sebzeleriyle, kremalı, peynirli, istenirse etli olarak yapılır.

Malzemeler

1 demet pırasa 1 çay bardağı tulum peyniri 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi 1 çay bardağı krema 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet yumurta 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz

Tart hamuru için

2 yemek kaşığı margarin 1 adet yumurta 1 paket kabartma tozu Alabildiği kadar un

Hazırlanışı
Margarin, yumurta, kabartma tozu ve tuzu elinizle iyice karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur tutun. Buzdolabında 10 dakika bekletip yağlanmış tart kalıbına yayın. Pırasaların beyaz kısımlarını doğrayın. Tuzlu suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın (Haşlama suyunu az koymalısınız). Üstüne krema, kaşar peyniri, tulum peyniri, pul biber ve tuz atın. Çırpılmış yumurtayı da ekleyip karışımı tartın üzerine dökün. 175 derecelik fırında üstü pembeleşene kadar pişirin. Afiyet olsun…

Not: Tarif ve fotoğraf www.hurriyetaile.com/yemek-tarifleri sitesinden alınmıştır.

0 yorum:

Yorum Gönder