15 Temmuz 2015 Çarşamba

Karides Güveç

Malzemeler

400 gr. donmuş karides 3 adet domates 2 orta boy soğan 4 diş sarımsak 4-5 adet çarliston biber 1/2 bardak rendelenmiş kaşar peyniri tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Hazırlanışı
Karidesleri çözdürüp suyunu süzgeçte süzdürün. Bir tencerede 2 litre kadar suyu kaynatıp bir tatlı kaşığı tuz ilave edin. Karidesleri kaynayan suya atıp 2 dakika kaynatıp sudan çıkarın. (Fazla tutarsanız karidesler çok yumuşayıp dağılabilirler.)

Güveç kabına 3-4 kaşık zeytinyağı koyun. Küp küp doğranmış soğan ve sarımsakları bu yağda 3-4 dakika soteleyip, doğradığınız biberleri ekleyin ve sotelemeye devam edin. Kabuğu soyulmuş, doğranmış domatesleri ilave edin. Domatesler suyunu çekinceye kadar harlı ateşte pişirin.

Haşlanmış ve süzülmüş karideslerimizi güveç kabına ilave edip ocağın altını kısın. En fazla 2-3 dakika daha pişirip güveci ocaktan alın.

Rendelenmiş kaşar peynirini güzelce güvecin üzerine yayın. Fırının ızgara ayarında kaşar peyniri eriyinceye ve üstü kızarıncaya kadar güveci fırında tutun. Afiyet olsun…

(Not: Koku ve lezzet vermesi için tereyağı da kullanılması önerilmektedir…)

0 yorum:

Yorum Gönder