15 Temmuz 2015 Çarşamba

Susamlı Açma

Fırın ve pastanelerde satılan susamlı açma lezzetini, kolay bir tarifle evinizde denemek ister misiniz?

Malzemeler

4 su bardağı un 2 yemek kaşığı kuru maya 1 yemek kaşığı toz şeker 1 su bardağından 2 parmak az sıvıyağ 1 buçuk su bardağı süt 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için

1 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı susam ya da çörek otu

Hazırlanışı
Yoğurma kabına ılık sütü, maya ve toz şekeri koyup karıştırın. Maya eriyince unu ve tuzu ekleyin. İyice yoğurarak yumuşak bir hamur tutun. Kabın üzerini örterek 40 dakika kadar mayalanmaya bırakın. Ortamın soğuk olmamasına dikkat edin. Fırın tepsisini yağlayın. Mayalanan hamurdan bir yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, simit gibi biçimlendirin. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayarak açmaları aralıklı olarak tepsiye dizin. Üzerlerine fırçayla sıvıyağ sürüp, susam ya da çörek otu serpin. 180 dereceye ayarlanmış fırında açmalar kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun…

Not: Tarif ve fotoğraf www.hurriyetaile.com/yemek-tarifleri sitesinden alınmıştır.

0 yorum:

Yorum Gönder