15 Temmuz 2015 Çarşamba

Yıpranmış Saçlar İçin Ev Yapımı Doğal Tedaviler

Hafta içi, çoğumuz yoğun bir programa sahibiz.  Güzel görünmek istiyorsak o zaman  kendinize biraz zaman ayırmak gerektiğini biliyoruz ve hepimiz de bunu yapmak istiyoruz. Fakat bazen o zamanı bulmak  tamamen imkansız olur ve görünüşümüze biraz parlaklık kazandırmak amacıyla kullanımı pratik  şeyler deneriz.  En kötüsü de geçici parıltılı bir görünüm elde etmek için kullandığımız kimyasallar saçımızı harap eder ve işlerin daha da kötüye gitmesine neden olur.

Kuru ve donuk görünümlü saçlar, saç dökülmesi, saçların uçlarının kırılması,  sert bir doku ve pek çok başka sorun. Fakat saçlarınızdaki değişimi başlangıçta fark edip sadece birazcık ihtimama gösterirseniz dışarıdan herhangi bir yardım almaksızın güzel ve sağlıklı saçlara sahip olabilirsiniz.

Aşağıdaki doğal karışım maskeleri uygulayarak daha güzel parlak ve canlı saçlara sahip olabilirsiniz.

Lor ve Çemen Maskesi :  50 gr çemen tohumunu geceden biraz suya koyun. Sabaha kadar suyun içinde yumuşayan tohumları iyece ezerek ince bir macun kıvamına getirin. 4 çay kaşığı lor, iki tatlı kaşığı bal ve bir çay kaşığı zeytinyağını ilave edin ve karışımı saçınıza uygulayın. Karışımı 2-4 saat  saçınızda bekletin ve sonra ılık suyla yıkayın. Daha iyi sonuç almak için bu doğal maskeyi haftada iki kez uygulamanızda fayda olduğunu hatırlatalım.

Yumurta ve Muz Maskesi: Eğer saçınız dökülüyorsa parlaklığını ve yumuşaklığını kaybetmişse bu karışım tam size göre. Yumurta, muz ve vitamin E yağını blendırda  karıştırın. Karışımı saç diplerinize yedirerek uygulayın ve 45 dakika bekletin. Eğer kuru ve mat saçlara sahipseniz karışımı önce saç derinize uygulayın ve saçınızda 30 dakika bekletin. Sonra şampuanla yıkayın ve saç kremi de kullanabilirsiniz.

Duş almadan önce her defasında saçlarınıza yoğurt ve hardal yağı karışımı sürün.

0 yorum:

Yorum Gönder