15 Temmuz 2015 Çarşamba

Dil Balığı Izgara

Denizlerimizin en lezzetli balıklarından dil balığını, zeytinyağlı sosu eşliğinde ızgarada denemek ister misiniz?

Malzemeler

2 adet dil balığı (Her biri yaklaşık 250 gr kadar) 1 çay kaşığı sıvı yağ Tuz ve karabiber

Sosu için

3 çorba kaşığı zeytinyağı 4 çorba kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı
Balıkların siyah derisini çıkarın. Ayıklayıp yıkayın ve kurulayın. Tuz ve biber koyun. Üzerlerine yağ sürün ve kalınlıklarına bağlı olarak yaklaşık 4-5 dakika ızgarada pişirin.

Sos için zeytinyağı, limon suyunu ve tuzu karıştırın. Servis tabağına aldığınız ızgara balıklara hazırladığınız bu sosu döktükten sonra servis yapın. Afiyet olsun…

Not: Tarif fotoğrafı www.fishofnorth.com sitesinden alınmıştır.

0 yorum:

Yorum Gönder