Malzemeler
2 adet dil balığı (Her biri yaklaşık 250 gr kadar) 1 çay kaşığı sıvı yağ Tuz ve karabiberSosu için
3 çorba kaşığı zeytinyağı 4 çorba kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı tuzHazırlanışı
Balıkların siyah derisini çıkarın. Ayıklayıp yıkayın ve kurulayın. Tuz ve biber koyun. Üzerlerine yağ sürün ve kalınlıklarına bağlı olarak yaklaşık 4-5 dakika ızgarada pişirin.
Sos için zeytinyağı, limon suyunu ve tuzu karıştırın. Servis tabağına aldığınız ızgara balıklara hazırladığınız bu sosu döktükten sonra servis yapın. Afiyet olsun…
Not: Tarif fotoğrafı www.fishofnorth.com sitesinden alınmıştır.
0 yorum:
Yorum Gönder