Beyaz ekmeğin tam buğday ekmeklerine oranla doyuruculuğunun daha az olduğunu kanıtlayan uzmanlar, İsviçre ’de yaptığı bir araştırma ile yeniden kanıtladı. Lif oranı yüksek gıdalar ve çavdar ekmeği ile yapılan kahvaltıların daha…
Beyaz ekmeğin tam buğday ekmeklerine oranla doyuruculuğunun daha az olduğunu kanıtlayan uzmanlar, İsviçre ’de yaptığı bir araştırma ile yeniden kanıtladı. Lif oranı yüksek gıdalar ve çavdar ekmeği ile yapılan kahvaltıların daha tok tutuğunu belirtti.
İsviçre ’de yapılan araştırmaya göre, çavdar ekmeği ile yapılan bir kahvaltının buğday ekmeği ile yapılan kahvaltıya göre daha doyurucu olduğu belirtiliyor. Çavdar ekmeğinin diğer ekmeklere göre daha uzun süre tok tuttuğu belirtiliyor. Kahvaltıda yenilen çavdar ekmeği bir sonra ki yemeğe kadar tok tutma özelliği olduğu belirtiliyor. Çavdar ekmeği üzerinde çalışan uzmanlar, kırma yada elenmiş çavdarın daha fazla çokluk hissi verdiğini belirtti. Çavdarın obeziteye karşı kullanılabileceği belirtildi.
Kaynak: Sagliksiteniz.Com
Çavdar ekmeği acıktırmıyor!
0 yorum:
Yorum Gönder