11 Eylül 2015 Cuma

Dilara Koçak selülit diyeti

Selülitlerinden şikayetçi olan hanımlara özel bir selülit diyeti hazırlayan Uzman Diyetisyen Dilara Koçak, bu tür diyetlerin selülitleri tamamen yok etmediğini, ancak ilerlemesini ve azalmasını sağladığına dikkat çekti. Selülitlerin oluşmasını ve…

Selülitlerinden şikayetçi olan hanımlara özel bir selülit diyeti hazırlayan Uzman Diyetisyen Dilara Koçak, bu tür diyetlerin selülitleri tamamen yok etmediğini, ancak ilerlemesini ve azalmasını sağladığına dikkat çekti. Selülitlerin oluşmasını ve ilerlemesini önlemek için diyetlerin tek başına yetersiz olduğunu, diyetle birlikte bazı önlemlerinde alınmasının gerektiğine açıklık getiren Koçak ’ın tavsiyeleri şöyledir;

Selülitleri azaltmada başarılı olmak için Lesitin, esansiyel yağ asitleri, bazı aminosaitler, antioksidanlar ve bol bol sıvı tüketilmesi gerektiğini söyleyen Koçak, soya, karnabahar, fıstık ezmesi, zeytinyağı, kanola yağı, yağlı tohumlar, üzüm, ananas, nar ve turunçgilleri de özellikle tavsiye ediyor.

Dilara Koçak ayrıca şunları da öneriyor;

Tuzu mümkün olduğunca az tüketin. Sigara içiyorsanız mutlaka bırakın. Düzenli egzersiz yapmaya özen gösterin Yağlı besinlerden uzak durmaya çalışın. Kafein alımını azaltın. Şekerli içecekleri azaltın. Rafine edilmiş karbonhidrat tüketmeyin. Her gün 1 gram C vitamini alın. Alkolden uzak durun. Yeterli miktarda su için.

Sık ve az yenmesi gerektiğine dikkat çeken Koçak ara öğün alışkanlığının kazanılmasını önermekte. Bunun için ara öğünleri oldukça çeşitlendirmeli ve lezzetlendirmelisiniz. Koçak ’a göre, az ve sık yiyerek açlık duygusu ve sınırlanmışlık gibi negatif duygulardan kurtulmak daha kolaydır.

Selülit diyeti

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Dilara Koçak selülit diyeti
31 Mayıs 2012 - 18:30:19 Yorum Yok 60 okunma 0 beğeni
Etiketler: selülit diyeti, selülitleri gidermek için
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder