11 Eylül 2015 Cuma

Makrobiyotik diyet nedir?

Bizler gerek düzensiz beslenmeden kaynaklı gerekse de bazı hastalıklardan dolayı zaman zaman kilo problemleriyle karşılaşabilmekteyiz. Kilo problemiyle karşılaşan her insan gibi ilk yaptığımız kulaktan dolma bir diyeti uygulamak oluyor. Ancak…

Bizler gerek düzensiz beslenmeden kaynaklı gerekse de bazı hastalıklardan dolayı zaman zaman kilo problemleriyle karşılaşabilmekteyiz. Kilo problemiyle karşılaşan her insan gibi ilk yaptığımız kulaktan dolma bir diyeti uygulamak oluyor. Ancak bunu uygulamaya gerek kalmayabilir hatta kilo almamızı bile durdurabiliriz. Bu tabii ki sağlıklı beslenmekten geçer evet; ama hep zor gelen sağlıklı beslenmeyi ilke edinen bir diyet sistemini hayatımıza entegre etmek en doğrusu olmaz mı?

Sağlıklı beslenmeyi ilke edinmiş olan Makrobiyotik diyeti deneyin, hanımlar ve beyler. Bu diyet,; süt ürünlerinden, kırmızı ve beyaz etten uzak kalmamızı bunların yerine daha sağlıklı olan deniz ürünlerini, balık etini ve sebzeleri tüketmememizi önermektedir. Makrobiyotik diyet kaliteli ve uzun bir yaşam sürmek için uygulanabilecek en güzel diyet yöntemlerinden biridir. Ancak bu diyetin tek dezavantajı süt ürünleri,kırmızı ve beyaz et gibi protein ve demir bakımından zengin olan besinlerin tüketilmemesi nedeniyle kansızlık sorununa yol açabileceğidir.

Madonna gibi dünyaca ünlü isimlerde Makrobiyotik diyet uygulamaktadır. Makrobiyotik diyet listesi mevsimine göre hazırlanmalıdır. Bu Makrobiyotik diyetin en önemli kuralıdır. Makrobiyotik beslenmenin temel prensiplerinden birisi de uyum içinde çalışan bir bedene sahip olmak ve vücutta bulunan tüm zararlı ve zehirli maddelerin dışarı atılmasını sağlamaktır.

Bu diyette doğal beslenme şartı vardır. Besinlerin seçilmesinden pişirilmesine kadar dikkat ve ihtimam ister. Yaz mevsiminde hafif ve taze gıdalar,ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde kök gövdeli sebzeler,kış mevsiminde ise yağlı besinler tüketilmelidir.

% 50 – 60 oranında tam tahıl ve bu tahıllardan yiyecekler,
%20 – 30 oranında sebze,
% 5 -10 oranında kuru baklagil,
% 5 – 10 çorba,
%5 oranında meyve, içecek, balık, deniz ürünleri ve doğal tatlılar Makrobiyotik beslenmede yer alır.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Makrobiyotik diyet nedir?
24 Nisan 2012 - 11:00:53 Yorum Yok 51 okunma 0 beğeni
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder