11 Eylül 2015 Cuma

Kilolarımdan nasıl kurtulurum?

Kilo vermek için sabırlı olmak ve çaba sarf etmek gerekir. Birden verilen kilolar sağlık problemlerini de yanında getirir. Uzmanlar, yavaş ve emin adımlarla zayıflanması gerektiğini öneriyorlar. Birden verdiğinizi kiloları aynı…

Kilo vermek için sabırlı olmak ve çaba sarf etmek gerekir. Birden verilen kilolar sağlık problemlerini de yanında getirir. Uzmanlar, yavaş ve emin adımlarla zayıflanması gerektiğini öneriyorlar. Birden verdiğinizi kiloları aynı hızda geri almamak istiyorsanız bu önerileri dikkate almalısınız.

Kilolarımdan kurtulmak istiyorum? Nasıl kilo verebilirim? diyorsanız öncelikle kendinize uygun bir beslenme programı hazırlamalısınız.

Kilolarımdan nasıl kurtulurum?

Çoğu kişi öğün atlayarak ve aç kalarak zayıflamaya çalışıyor. Bu çok yanlış bir davranıştır. Çünkü, vücudunuzun beslenme dengesini bozduğunuz için hem sağlık problemi yaşarsınız hem de bu şekilde verdiğiniz kiloları ileride fazlası ile geri alırsınız.

Enerjisi düşük olan diyet programlarından uzak durun. Zayıflamak için sabırlı olmak ve enerjinizi yüksek tutmanız gerekir. Düşük enerjili diyet programları kilo vermenizi hızlandırır doğru, ama buda çok yanlış bir davranıştır. Çünkü, enerjisi düşük olan diyetler ile yağ kütlelerinizi değil kas dokunuzu kaybediyorsunuz. Bunun için yağ dokusunun kaybedilmesini sağlayacak enerjisi yüksek diyetleri tercih edin.

Hızlı kilo vermek değil, yavaş ve sağlıklı kilo vermek önemlidir. Çünkü, vücut enerjinizin bir anda düştüğü için kişi daha fazla yemek yeme isteği duyacaktır. Bu yüzden de kaybettiği kilolarla birlikte daha fazlasını alacaktır. Haftalık kilo kaybınız 1 kg olmalıdır.

Öneriler;

Kendinize uygun özel bir diyet programı hazırlayın. Kısa ürede kilo vermenizi sağlayan şok diyetlerden uzun durun. Beslenme alışkanlığınız yeterli ve dengeli olsun. Tek tip beslenmeye yönelik zayıflamaya çalışmayın. Zayıflamaya yönelik piyasada bulunan ilaçlardan uzak durun. Vücut enerjinizin düşmesine ve sıvı kaybına neden olan diyet programlarını tercih etmeyin. Aç kalarak zayıflamayın! Verdiğiniz kiloları geri almamak için diyet programından sonra formunuzu koruyacak beslenme programı hazırlayın ve düzenli uygulayın.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Kilolarımdan nasıl kurtulurum?
13 Ocak 2012 - 17:00:43 Yorum Yok 93 okunma 0 beğeni
Etiketler: doğru zayıflama yöntemleri, kilo verme yolları, kilo verme yöntemleri, kilo vermek için ne yapılmalı, nasıl kilo verebilirim, sağlıklı zayıflama yöntemleri, sağlıklı zayıflamak için ne yapılmalı, zayıflamak için
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder