11 Eylül 2015 Cuma

Tokluk hapının zararları

Kilo alma korkusu yaşayanların başvurduğu yöntemlerden birisi olan tokluk hapı, özellikle bahar ve yaz aylarında sık sık kullanılmaktadır. Sıcakların çoğalması nedeniyle giyilen ince ve açık kıyafetler, kiloları ortaya döker. Özellikle…

Kilo alma korkusu yaşayanların başvurduğu yöntemlerden birisi olan tokluk hapı, özellikle bahar ve yaz aylarında sık sık kullanılmaktadır. Sıcakların çoğalması nedeniyle giyilen ince ve açık kıyafetler, kiloları ortaya döker. Özellikle kadınlar kilo problemlerinden dolayı fiziklerinin bozulmasını istemezler.

Tokluk hapı, sadece kilo alma riskinden kendini korumak isteyenlerin kullandığı bir hap değildir. Ramazan ayında rahat oruç tutmak isteyenlerde bu haplardan kullanır. Ama uzmanlar, tokluk hapının her bünyeye faydalı olmayacağını belirttiler. Hatta tokluk hapı bazı kişilerde ölüm riskini  bile arttırmaktadır. İlahiyatçılar ise tokluk hapı kullanmanın caiz olmadığını söylüyorlar.

Hekimler, tokluk hapının zararları hakkında uyarıda bulundular. Yoğun liflerden oluşan ve midede genişleyen sıkıştırılmış tokluk hapları, bağırsakların tıkanmasına yol açabilir. Tokluk hapının sağlığa zararları bu kadarla da kalmıyor. Ayrıca, kalp ve tansiyon hastalıklarını da tetikliyor. Sağlık uzmanları, tokluk hapı kullanılması yerine yumurta, süt , yoğurt, kiraz ve kayısı gibi tok tutan besinlerin tüketilmesini önermekteler.

Tokluk hapı kullanımı öncesi hekime danışın!

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Tokluk hapının zararları
1 Mart 2012 - 10:00:58 Yorum Yok 127 okunma 0 beğeni
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder