11 Eylül 2015 Cuma

Sibutramin içeren ilaçlar toplanıyor

Zayıflatma konusunda yardımcı olduğunu düşündüğünüz ve kullandığınız ilaçların, aslında sizi zayıflatmak yerine ölüme süreklediğini biliyor musunuz? Piyasada bitkisel içerikli birçok ilaç bulunuyor ve sizlerde bu ilaçların faydalı olduğunu düşünerek kullanıyorsanız….

Zayıflatma konusunda yardımcı olduğunu düşündüğünüz ve kullandığınız ilaçların, aslında sizi zayıflatmak yerine ölüme süreklediğini biliyor musunuz? Piyasada bitkisel içerikli birçok ilaç bulunuyor ve sizlerde bu ilaçların faydalı olduğunu düşünerek kullanıyorsanız. Oysaki bu ilaçların yarardan çok zararı bulunuyor.

Sağlık Bakanlığı piyasada bulunan zayıflama tabletlerini toplatma kararı aldı. Özellikle içerisinde sibutramin bulunan bitkisel ürünler tamamen piyasadan kaldırılacak. Çünkü bu tür bitkisel içerikli ve zayıflattığı söylenen ilaçlar insanları kandırarak sağlıklarını riske atmasına neden oluyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından bitkisel ürünlerin kalp hastalıklarına yakalanma riskinin bulunduğu açıklandı. Bu açıklama sonucunda ,bitkisel sibutramin içerikli ilaçların toplanması kararlaştırıldı.

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü tarafından, “Antakya Biberi, Sarımsak Biberi” gibi bitkisel ilaçları kilo vermek için kullanan kişilerde çeşitli hastalıkların ortaya çıkması gerekçesiyle tüm ilaçların toplatılacağı belirtildi.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Sibutramin içeren ilaçlar toplanıyor
14 Şubat 2012 - 22:30:51 4 Yorum 199 okunma 0 beğeni
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder