11 Eylül 2015 Cuma

Çok çiğne, az kilo al!

Bir grup gönüllü bilim adamı gerçekleştirdiği araştırmayla birlikte, yemek yerken konuşmak yerine ağzımızdaki besini daha sık öğütmek ve çiğnemenin daha yararlı olduğunu belirtti. Her bir lokmanın 40 kez çiğnetildiği taktirde…

Bir grup gönüllü bilim adamı gerçekleştirdiği araştırmayla birlikte, yemek yerken konuşmak yerine ağzımızdaki besini daha sık öğütmek ve çiğnemenin daha yararlı olduğunu belirtti. Her bir lokmanın 40 kez çiğnetildiği taktirde besin değerinin daha da artacağını belirten bilim adamları, kalori alımının ise %40 oranında azalacağını dile getirdi.

Gerçekleştirdiği araştırmaları yayınladığı belgelerle birlikte doğrulamak isteyen bilim adamları 16 obez ve 16 orta kilolu kişiyi inceledi. Bu inceleme sonucunda orta kilolu kişilerin obez olan kişilere göre çok daha fazla besini çiğnedikleri belirlenirken, yavaş yemek yemenin beyinde tokluk hissi yarattığına dikkat çekildi.
Bir başka araştırma daha gerçekleştiren gönüllü bilim adamları; kiloları birbirinden farklı olan 30 kişilik bir gruba bir kek parçası verirken, ilk önce lokmaları 15 defa ikinci seferde ise 40 defa çiğnemelerini istedi. Bu araştırma sonucunda insanların aldığı kaloriyi inceleyen bilim adamları yavaş çiğnemeyi başarabilen kişilerin %12 oranında daha az kalori aldığı kaydetti.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Çok çiğne, az kilo al!
23 Ağustos 2011 - 14:00:24 1 Yorum 129 okunma 0 beğeni
Etiketler: Obezite, obezite nedir, obeziteden kurtulma yolları
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder