11 Eylül 2015 Cuma

Taş devri diyeti

Yüzyıllar önce insanların yaşam şartları ve beslenme alışkanlıkları haliyle şimdiki gibi değildi. Ama şöyle bir gerçek var ki, insanlar daha sağlıklıymış. Uzmanların yaptıkları araştırmalara göre de, şimdiki toplumumuzun insanına göre…

Yüzyıllar önce insanların yaşam şartları ve beslenme alışkanlıkları haliyle şimdiki gibi değildi. Ama şöyle bir gerçek var ki, insanlar daha sağlıklıymış. Uzmanların yaptıkları araştırmalara göre de, şimdiki toplumumuzun insanına göre daha ince bir yapıya da sahiplermiş. Bu işin sırrı ise, mağara adamlarının beslenmesinde saklı.

Her insanın en büyük isteği sağlıklı ve uzun bir yaşam sürmektir. Bunun içinde sağlıklı ve düzenli beslenmek gerekir. Bildiğiniz gibi obezite toplumumuzun en büyük sorunu haline gelmekte ve aşırı kilolar sağlığı tehdit etmektedir. Obezite hastalığının en büyük nedeni düzensiz, sağlıksız ve aşırı yağlı besinler tüketerek beslenmektir.

Beslenme uzmanları aşırı kilo ve obezite sorunlarının önüne geçmek için, mağara adamalarının beslenme alışkanlığına dikkat çekiyor. Bunun için “Taş Devri” diyetini önermekteler.

Taş devri diyeti

Taş devri diyetinde yenmesi ve yenmemesi gereken besinleri şöyle sıralayabiliriz;

Yenmesi gerekenler:


Et, tavuk ve balık. Yumurta. Meyve. Sebze. Çerez çeşitleri (yer fıstığı hariç). Badem, ceviz öneriliyor. Çilek, böğürtlen ve dut çeşitleri. Yenmemesi gerekenler: Kök sebzeleri aşırı tüketilmesi gerekenler arasındadır. (havuç, şalgam, yabani havuç, yer elması). Sakatatlar, bu diyetin en önemli yiyeceklerindendir. Bolca tüketilmelidir. (özellikle ciğer ve böbrek).

Asla yenmeyecekler


Kafein Fasulye cinsleri (kuru, taze hiçbir türü). Tuz ve şeker Patates. Buğday, arpa, mısır gibi tahıl ürünleri (un ve undan yapılabilen makarna, ekmek gibi tüm ürünler dahil Süt ve süt ürünleri.

Diyete yavaş yavaş geçmelisiniz. Vücudunuzun değişikliğe alışmasına izin verin, birden yüklenmeyin. Karbonhidratları tamamen ve aniden kesmemek gerekir. İlk üç gün sabah kahvaltısını değiştirmekle yetinin. Bu diyette Omega 3 alımı çoğaltılmalı, Omega 6 azaltılmalıdır. Doğal ot ile beslenen hayvanların etini tüketmeye özen gösterin.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Taş devri diyeti
29 Şubat 2012 - 21:30:09 Yorum Yok 28 okunma 0 beğeni
Etiketler: taş devri diyeti
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder